Красотата на шоколада

7
Добави коментар
marketinggod
marketinggod

Всеизвестна е женската страст към шоколада. Дори, едва ли ще е пресилено, ако кажем, че всяка истинска и чувствена жена обожава кадифената магия.

Но шоколадът отдавна е нещо много повече от вълшебен вкус.

Днес той е в сърцевината на разкрасяващата индустрия, изпълнявайки редица роли, включително на…червило и бижута.

Доминик Персон е производител на шоколад, а и самият той обожава вкусния „елексир на красотата“. Така той стигнал до идеята да създаде шоколадово червило за устни. Не е трудно да се предположи, че основното предимство на това червило е вкусът. Когато го сложите имате чувство, че преди това сте си хапнали шоколадов сладолед или както казва Доминик „целунали сте любимия човек“.

Доминик е създал своето творение съвместно с Давид ван Туренхут. Двамата заедно създават също така и шоколадови бижута. Цялата колекция шоколадови бижута имат специална топлинна защита, което е особено важно след като се има предвид, че украшенията може да се стопят. Накитът, който е „красив и вкусен“ може да се носи и на температура до 25 градуса. Давид ван Турнхут декорира парчетата „шоколадови бижута“ с диаманти. За подобно декориране няма нужда от много време, но при всички случаи са необходими много пари. „Всичко зависи от диамантите, казва Давид ван Турнхут, така че ключодържател със сребърна основа и „шоколадови“ диаманти струва близо 4000 евро. И така, стига се до въпроса: шоколад, диамант или жена – това не е ли един вид клише?. „В никакъв случай не е клише, преди всичко защото тази комбинация е направена за първи път. Създадохме нещо съвсем ново“, заявяват с гордост творците на шоколадава красота.

Източник: БГНЕС