Първите коментари за “Hereafter” на Клинт Истууд

9
Добави коментар
stela1010
stela1010

Рекламата за новия филм на М. Найт… о, извинете, Клинт Истууд – повдигна много въпроси около реномето на белокосия режисьор. Блогърът от /Film.com Питър Сайрета е един от първите киноспециалисти, който се опита да диагностицира състоянието на “Hereafter”. Той е имал привилегията да изгледа свръхестествената история в малък салон по време на фестивала в Торонто.

Заключението, което вълнува всички ни, е: „Това не е най-лошият филм на Истууд. “Hereafter” е интригуващ – по един странен начин, а този факт ще ви накара да изгледате лентата до края. Това е най-големият комплимент, който мога да отправя към заглавието, защото всъщност то не предлага нищо повече. Но за филм, режисиран от носителя на Оскар – Клинт Истууд, написан от номинирания за Оскар – Питър Морган („Кралицата”) и изигран от Мат Деймън и Брайс Далас Хауърд, очаквах доста повече”, пише Питър Сайрета.

В основата на сюжета за “Hereafter” стои идеята за досега със смъртта. Хора, които са се завърнали от отвъдното, придобиват дарбата на ясновидци и осъществяват контакт с други мъртъвци. Звучи обещаващо, но основният проблем бил, че във филма липсвали трилър елементи. След зрелищното начало, включващо разрушително цунами а ла Роланд Емерих, героите в лентата просто се оплаквали или говорили за свръхестествените си възможности. Това било всичко. Добри образи и липса на сюжет, прикрита с нереалистични „случайни” съвпадения.

Стивън Спилбърг, който е един от продуцентите, направил забележка на Истууд, че филмът стартира много мащабно, но в последствие се свива. Според /Film Спилбърг е абсолютно прав.

В края на януари 2011 г. ще видим “Hereafter” в България. Тогава ще коментираме отново свръхестественото заглавие на Клинт Истууд.

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂