Как да защитим FACEBOOK акаунта си за 5 секунди!

7
Добави коментар
lifehackerbg
lifehackerbg

Искате ли да запазите вашият любим Facebook акаунт от нежелателна намеса на някой злобно хакерче или някой псевдо приятел? Малко известна функция в най-популярната социална мрежа ще ви държи далеч от такива посегателства и ще повиши сигурността на вашият акаунт. Тази функция Ви предоставя уведомление всеки път, когато лицето, което иска да влезе във вашият профил, включително и вие от нов компютър. Всичко това може да го направите за около 5 секунди!

Стъпка 1

Просто влезте във вашият профил във Facebook и натиснете в горния десен ъгъл бутонът Account, след това натиснете Account Settings както е показано на снимката по долу.

Стъпка 2

След като вече сте в настройките на профила си просто кликнете върху “change” намиращ се непосредствено срещу опцията Account security в долната част на страницата както е показано на снимката по долу. От тази опция ще можете да включите известяване на всеки опит да влязат в профила ви от друга машина или устройство, които не са ви познати.

Готови сте!

Това е всичко. Сега вече ще получавате уведомление всеки път, когато някой влезе във вашият профил от нов компютър. По-долу можете да видите реални данни за влизане в профил от различни компютри.