Почивки и екскурзии в Египет

6
Добави коментар
egipet
egipet

Почивки и екскурзии в Египет

Египет е описан от Херодот като „ дар от Нил” .Представите за пирамидите и сфинксовете, за античния Луксор и за реката Нил удивляват много туристи. Фараони, гръцки владетели, римляни, араби, турци, англичани – всички са оставили следа върху тази страна, определяйки до голяма степен днешния й облик.

Несравнимите впечатления и усещания, които само екскурзия в Египет може да предложи, се дължат на непокътнатия мистериозен чар, историята, религията, митовете и ежедневният живот сред джамиите на Кайро, оазисът в пустинята, долината на Нил с пирамидите и гробниците на фараоните. Да изберете почивка в Египет, означава да се насладите на плажовете на Средиземно и Червено море.Гмуркането е едно най-практикуваните и организирани дейности в Египет – установено е,че морското дъно на Червено море е едно от най-красивите в света.

Водите на Египет гъмжат от подводен живот, от корали и риби с невероятни форми и цветове.Тук водите са кристални и позволяват лесно да се достигне до калейдоскопа на морския живот. За тези, които предпочитат да не се доближават прекалено много до красотите на морското дъно, на разположение са лодките със стъклено дъно, които позволяват на всички да присъстват на този несравним спектакъл, който щедро предлага природата.

Лятото е периодът, в който средиземноморският бряг е най-препълнен. Зимата може да бъде много студена. Най-подходящото време за екскурзия и почивка в Египет е през пролетта и есента, преди всичко от средата на април до средата на май, когато времето е топло, плажовете не са толкова препълнени и обедното слънце не е така изгарящо,както през летния сезон. Да отидеш на почивка там, където планините и пустинята се сливат към спиращото дъха крайбрежие, е истинско вълшебство.

Египет е една от най-обичаните туристически дестинации, благодарение на забележителностите и пейзажите, които никога не престават да удивляват света. Предложенията за хотели в Египет са разнообразни и отговарят на всеки вкус. Офертите за Вашата почивка в Египет ще променят Вашите мечти и ще Ви позволят да прекарате приятни релаксиращи моменти, превръщайки Вашата ваканция в наслада без граници.

Офертите за екскурзии и почивка в Хургада, Кайро са идеални за тези, които желаят да прекарат забавни моменти сред една от най-желаните туристически дестинации от целия свят. Хотелите, които предлагаме за Вашата почивка в Хургада и Кайро са грижливо подбрани, за да превърнат Вашият престой тук в уникално, комфортно и ексклузивно изживяване. Избирайки една от нашите специални оферти, ще бъдете винаги близо до най-големите атракции на Египет и Червено море.

Круиз по Нил е друга желана туристическа точка на Египет: Круиз по Нил е истински рай за всички туристи, които обичат да се забавляват както през деня, така и през нощта. В много малко места по света географското разположение е определило до такава степен развитието на този народ . Нил представя не само най-бързият път за комуникация между морето и вътрешните територии, но и истински извор на живот за местните жители. Пътешествията по Нил са най-добрият и релаксиращ начин да посетите страната .

Снимки от

Видеоклип от