Импро театър Ха Ха Ха

29
Добави коментар
Anardil
Anardil

Импро театър Ха Ха Ха

Който е казал, че в изкуството нищо ново вече не може да се случи, греши. На родна почва го доказва вдъхновилата тази статия първа у нас група за импровизационен театър Ха Ха Ха.

Какво е импровизационен театър ли? Такъв, при който всяко представление се случва само веднъж, защото зависи от взаимодействието с публиката. Театър, при който няма репетиции, а само тренировки, понеже не е възможно да знаеш накъде ще те отвее вятърът. Актьорска игра, която, ако е добре насочвана, може да те накара да си умреш от смях. Уникално и непосредствено преживяване, за разлика от зловещия претенциозен снобизъм на Алма Алтер (който от цяла вечност се проваля в опита си да създаде нещо подобно).

Накратко казано, за мен снощното представление на Импро театър Ха Ха Ха беше много приятно преживяване, което – надявам се – ще повторя скоро. Например, идната сряда (29-и септември), когато трупата ще играе в клуб Бариста на Позитано 2.

Впрочем импровизационният театър в българския си вариант е експеримент в още една посока. Билетите за всяко представление се закупуват след него и то само при положение, че то ти е харесало и желаеш да си платиш. Ако се съди по личното ми наблюдение, подходът се оказва успешен, напук на всички противници на свободния обмен. Nice!

Сподели във Facebook