Тайните за красота на Рени

4
Добави коментар
temi
temi

Рени е най-чаровната и най-усмихнатата попфолк певица в България. Зеленооката дива съчетава многобройните си професионални ангажименти с грижите за тримата мъже в живота си. Какви са тайните за красота на Рени?

Рени Александрова Гайтанджиева е родена на 29 май в град Плевен. От малка свири на цигулка, но още тогава заявява на родителите си, че ще стане певица. За нея това не е мечта, а реална и постижима цел. След като завършва училище, известно време е беквокалистка на дует „Ритон”. През 1991 година, създава своя група „Доктор Доктор”. Заедно с тях работи в Швеция, Норвегия и Финландия в продължение на 3 години. След това подписва договор с една от най-скъпоплатените унгарски групи – “Оксижен Бенд” и заминава за Скандинавските страни.

Впоследствие пътува и работи в шоупрограми на туристически лайнери, пътуващи между Финландия и Швеция, Кипър, Египет и Израел. Мениджърите вече високо оценяват професионализма й и я засипват с предложения за работа в Мароко и Корея, но тя избира Швейцария. В сръбските заведения там Рени за първи път започва да пее попфолк. Дотогава репертоарът й включва поп и рок парчета на английски, испански и италиански.

1998 година е може би най-важната в кариерата на зеленооката дива. Тогава тя се връща в родината и издава първия си албум. Заглавието е „Искам те”, а албумът е тотален хит, който превръща Рени в звезда буквално за дни. През 1999 година Рени подписва договор с най-голямата сръбска компания „Grand Production”.

С тях издава и дебютния си албум на сръбски, който излиза и в български вариант, а едноименната песен “Като птица съм свободна” се пее и до днес. Рени е първата и единствена чужденка, която спечелва сърцата на сръбските фенове и се превръща в звезда в „Меката на попфолка”.

През 2000 година Рени става първата попфолк звезда, която изнася самостоятелен концерт в зала 1 на НДК, който е мега успешен. Година по-късно излиза втори сръбски албум, създаден от най-добрите автори на Сърбия, които отново пишат песни специално за българската певица. През 2003 година излиза третият албум на сръбски и четвърти за България на певицата – “Какво е обич”. Песента “Папагал”, включена в сръбската версия, печели първо място за дует на годината в Хърватска. През това време Рени участва в сръбския игрален филм „Ивкова слава”. Поканена е да пее като специален гост на престижния международен конкурс “Мис Балканика”, където се запознава и пее с гръцката звезда Василис Карас. През 2004 година излиза двоен албум “The Best”. В края на годината записва и издава албума „Искай ме”. 28 юни 2004 година е най-голямото събитие в живота на Рени и най-големият й успех, както тя самата го определя – раждането на сина й Борис.

През 2006 година Рени заснема клип на хита си “Горчиво и сладко” – една от най-скъпите продукции, правени в България. През лятото прави 45-дневно турне в САЩ, включващо над 20 концерта в повече от 10 града. С песента „Моя Българийо” Рени печели първа награда на публиката и зрителите, второ място в класацията на журито и специалната награда на община Сандански на фестивала „Пирин фолк”. През 2007 година излиза албумът „Виж ме”.

През 2008 година Рени участва в благотворителното тв шоу „Великолепната шесторка” заедно с бившия министър Николай Свинаров. На 31 март певицата прави третия си самостоятелен концерт в зала 1 на НДК, в който представя новите си дуети с легендарните сръбски изпълнители Мирослав Илич и Неда Украден. На 16 октомври заедно с Шабан Шаулич и Мирослав Илич, Рени е звезда в големия концерт „Мост над Балканите”, който се провежда в зала 1 на НДК. През 2009 година Рени за втори път снима видеоклип бременна – към песента „Nasamo” от сръбско езичния й албум „Ора! Ора!”, а на 21 юни роди втория си син Аспарух.  

През август 2010 година се завъртя новото видео на Рени към песента „Към теб летя“, а на гала вечерта на тазгодишното издание на фестивала „Пирин Фолк“ Рени представи десетминутен микс от своите най-големи хитове на български и сръбски език.

Какви са тайните за красота на Рени? Какво е твоето определение за красота? Рени: Най-важното според мен е една жена да има чар, защото ако е само красива, а излъчването й хладно, това отблъсква. По-добре да си чаровен, усмихнат и с ведро излъчване. Само тогава хората ще те възприемат по-добре и позитивно. Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата? Рени: Когато човек обича и е обичан, тогава той е усмихнат, щастлив и вътрешната му красота си личи и на лицето му. Той е озарен и както се казва в стиховете, той е на крилете на любовта, лети! Как се отразява майчинството на красотата? Рени: Нищо досега не ме е правило така красива, както майчинството. Всеки ден децата ти дават онова чувство, което не може да се опише, а трябва да се изживее. Щастлива съм и ме карат да се усмихвам, да се чувствам специална и красива в техните очи. От гледна точка на физическото състояние на тялото майчинството придава на тялото онази женственост, която момичетата я нямат. Въпреки това трудното влизане във форма, особено след второ раждане, е още едно изпитание пред майката и жената още повече, ако си раждала със секцио. Въпреки това най-голямото щастие, което може да се случи на една жена, е да стане майка.

Страх ли те е от старостта? Рени: Страх ме е, но предпочитам да остарявам бавно! Знам, че никога няма да порасна и оттам да остарея, защото съм с младежки дух и се чувствам винаги млада.

Какъв е стилът ти на обличане? Рени: В ежедневието съм изцяло облечена спортно. Почти никога не може да ме видите на високи обувки, защото много уморяват и изтощават краката. Достатъчно дълги години съм носила високи обувки. Сега е време малко краката ми да си почиват, ако не съм на интервю или участие. Иначе облеклото ми е изцяло съобразено с мястото, където отивам, с хората, с които ще се срещам – дали концерт или фотосесия била съм облечена в стотици различни стилове дрехи и тоалети. Феновете искат винаги да бъдеш различна, предизвикателна, секси, но всяка популярна жена не бива да забравя, че преди всичко е майка, а аз имам сериозен имидж на певица и никога няма да ме видите неподходящо облечена. Обичам също така екстравагантните тоалети, но не и вулгарни. Кои са любимите ти модни марки и дизайнери? Рени: За мен не е важна каква е марката или кой е дизайнера, не робувам на това. Харесвам дрехите, обувките, аксесоарите, заради самото им производство, качество, дизайн и най-вече кое ми отива. Харесвам и български, и чужди марки. По време на втората си бременност дори бях рекламно лице на една от водещите марки дрехи за бременни и тогава много почитателки ми бяха писали за това, че им допада линията от дрехи. За мой късмет фирмата носеше моето име и сътрудничеството беше успешно и за двете страни.  

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш? Рени: Не, не страдам и никога няма да ме видите в МОЛ-а да пазарувам или по магазините да пазарувам като за последно. Винаги преценявам кое ми харесва, кое би ми стояло добре, дали няма друга по-добра марка или фирма, пазарувам също по интернет. Редовно получавам покани за представяне пред определен брой клиенти на нови колекции и марки. Напоследък много пазарувам чанти. Колко чифта обувки имаш? Рени: Нямам представа, не обичам да броя обувките си или пък да ги показвам. Пазя скъпи обувки още от работата си в Швейцария, Германия и Сърбия. Всяко излизане на сцена е съобразено както с тоалета, така и с обувките. Пазя ги и ги прибирам, но не купувам!

Малки или големи чанти? Рени: Обожавам големите чанти, различни модели и цветове. Чантите бих могла да кажа, че са моята страст. Имам чанти за всичко от излизането за среща, за спорт, за вечеря, за парти, за пътуване… Чантата трябва да е удобна, да е правилно подбрана, да събира почти всичко и даже отгоре, да е елегантна, да придава завършеност на визията. Понякога трябва да се появиш и с малка кокетна чантичка, имам и такива!

Какви бижута носиш? Рени: Почти не нося бижута. Само ако много се налага, тогава. Въпреки че имам много бижута, както и такива които са подарени от мъжа ми Борис. Дори и за фотосесии или участия предпочитам нови бижута, които не съм ги запечатвала в снимки или в клипове.

Каква козметика използваш? Рени: Тъй като кожата ми е по наследство в много добро състояние, използвам само качествена козметика и рядко ходя на козметик. От няколко години използва продуктите на „La Prairie“.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти? Рени: Сутрин измиване на зъбите и измиване на лицето и поставяне на хидратиращ крем. Вечерта това се повтаря, като слагам и нощен крем на лицето си.

Какъв грим предпочиташ? Рени: Предпочитам да ходя без грим. Единствено с малко спирала и гланц за устни, такава съм през деня. Много от гримьорите с които съм работила казват, че аз съм една от малкото певици, на които им отива много малко грим. Дори за фотосесии и видеоклипове гледам да не прекалявам с тежък грим. Разбира се, че експериментирам и съм се появявала гримирана и като фатална жена и като царица – зависи какво послание носи клипът. Кой е любимият ти парфюм? Рени: Обичам различни парфюми и ползвам различни в зависимост от настроението, от времето навън, от дрехите, които съм облякла. В последно време ми харесва парфюм на „Chopard“, също така и на „Dolce&Gabbana“.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й? Рени: Положително е отношението ми към пластичната хирургия. Ако имам нужда в бъдеще бих се възползвала.

Коя част от тялото си не харесваш и би коригирала? Рени: Не си харесвам носа, но не смятам, че ще го коригирам, няма перфектни личности!

Спазваш ли диети? Рени: В последнно време да си призная не съм спазвала, тъй като почивах със семейството и наруших хранителния режим, който ми беше направен от д-р Енджи Касабие. В момента съм в процес на нов етап от нашата обща работа. След кратката си почивка отново започнах да се храня от храната, която тя ми приготвя и доставя, също така започнах активно посещенията по танци при моята хореографка Силвия Мартинова, а и фитнеса отново го започвам. През октомври ще трябва да съм в перфектна форма, за да представя новите си музикални продукти, така че ще видите колко бърза може да бъде промяната, ако човек за един месец се подложи на активен спорт и рационално хранене!

Кои храни присъстват най-често в менюто ти? Рени: Пилешко месо, риба и зеленчуци. Да си призная не мога без сладко, харесвам арабски сладки, всякакви приготвени десерти, които да са сервирани по подходящия начин.

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик? Рени: Всяка седмица ходя на маникюр, на фризьор, а на козметик много рядко, защото нямам нужда. Кожата ми е в перфектно състояние.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура? Рени: Да, обичам редовно да се подлагам на различни спа процедури като най-любимата ми е терапия със шоколад. Външната красота прикрива ли недостатъците в характера? Рени: Първоначално, да! Външният вид прикрива някои недостатъци в човека. Но след като поговориш малко с него, след като имаш по-близък контакт, колкото и да крие недостатъците си те…проличават. Не е нужно само красота, за да се прикрие недостатък. Такъв човек не живее пълноценно и няма добри приятели.

Каква е цената на красотата? Рени: Важното е ти да се чувстваш добре и да се чувстваш в добро настроение, да си усмихнат. Ако си намусен и намръщен, хората няма да те харесват на каквато и процедура да се подложиш. Ако пръскаш чар, ставаш приятен на хората и те възприемат положително.

Снимки: личен архив

24.09.2010/Интервю на Биляна Божилова