Wizz Air прекратява полетите от София до Варна

3
Добави коментар
nikoletta
nikoletta

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air прекратява полетите си от София до Варна, съобщи вестник „Дневник”. Макар авиопревозвачът все още да не е потвърдил новината, от пресцентъра на Летище Варна съобщиха, че Wizz Air не е заявила полети до столицата за зимния период. Според сайта на авиокомпанията, в момента не могат да бъдат резервирани полети между двата града след 1 ноември.

Wizz Air стартира полетите си по направлението Варна – София в средата на юли 2008 г. Средната цена на билетите варираше между 60 и 80 лв., а при ранна резервация достигаше до 20 лв. за еднопосочен билет с включени летищни такси. По този начин нискобюджетният превозвач  се превърна в основен конкурент на автобусните компании, чиято средна цена на билет за пътуване от Варна до столицата е около 30 лв.

Направлението Варна – София се обслужва и от друг превозвач – „България Еър“.  В момента авиокомпанията предлага през онлайн базираната резервационна система изгодни цени, които са напълно конкуретни на цените на Wizz Air.