Samsung Galaxy Tab – очарователен таблет.

8
Добави коментар
tonilina
tonilina

Ето че вече е налице таблета и на южнокорейската компания. Samsung Galaxy Tab е 7-инчов таблет базиран на операционната система Android. Вижте малко повече снимки и видео по темата.

Технически данни

Име: Samsung Galaxy Tab

Софтуер: Android 2.2 + Touch Wiz 3.0 софтуер;

Дисплей: 7″ TFT LCD (1024×600) WSVGA

Сензори: Жироскоп, Компас, Акселерометър, Сензор за светлина

Тегло: 380г

Процесор: 1GHz Cortex A8

Памет: 16GB или 32GB вградена памет + слот за microSD карти до 32GB

Камера: 1.3MPx уеб (отпред) и 3MPx основна (отзад) камера с LED светкавица

Батерия: 4000mAh (до 7 часа гледане на филми)

Безжични комуникации: (GSM, GPRS, EDGE, 3G); Wi-Fi 802.11n, Bluetooth

Хардуер

Конструкцията на устройството изглежда стабилна и качествена, а теглото достатъчно ниско, за да не тежи, но в същото време не прекалено леко, за да се усеща стабилно. Дисплеят е със страхотни нива на яркост, въпреки че не е AMOLED, а капацитивният слой, приемащ докосванията, работи перфектно – точно като iPad. Процесорът също не среща затруднения с графичния интерфейс.

Софтуер

Според критиците Android все още не е готов за таблет – той е просто операционна система за телефон, насилена да работи на голям екран. Но не. Има доста напредък в тази област. С малко софтуерни добавки от страна на Samsung – Galaxy Tab комуникира много добре с Android.

Интересното тук е, че Samsung специално са разработили програми, които които да се възползват максимално от големия екран. Такива са атрактивният календар, e-mail-клиент, който има двоен режим в ориентация пейзаж, страхотен софтуер за съобщения, Media Hub музикален магазин, четец на електронни книги и други.

За другите приложения Samsung казват, че ако са разработени съвместно със стандартите на Google за графичен интерфейс, ще се оразмеряват адекватно и ще изглеждат също толкова добре на големия 7-инчов дисплей на Galaxy Tab.

Очакванията са таблета Samsung Galaxy Tab да се появи първо в Европа, а след това и в Щатите. За България се предполага цена от около 700 евро, но засега официална информация липсва. Бъдете сигурни, че ще Ви осведомим първи, когато очакваният Galaxy таблет дойде и при нас.

В заключение ще спомена, че вероятно Samsung Galaxy Tab ще се превърне в „златен стандарт“ за Android-базиран таблет.

Екипът на Ardes.bg Ви благодари за отделеното време.