Най-подходящите цветя за сватба

67
Добави коментар
svejo.bg
svejo.bg

Цветята са неделима част от всяко едно сватбено тържество, като се започне от букета на булката и се стигне до аранжировките на масите в ресторанта. Цветята за този светъл повод трябва да бъдат внимателно подбрани, за да останат свежи до края на тържеството. Добре е да се подберат такива, които допълват темата на сватбата или са в тон с роклята на булката. Без значение дали ще се спрете само от един вид или ще комбинирате няколко, цветята създават една наистина неповторима атмосфера в този важен ден.

Рози

Розите са едни от най-предпочитаните цветя не само заради голямото им разнообразие от цветове и форми, но и заради скрития смисъл, който носят като символ на любовта. Издържат часове без да оклюмат, а и могат да се открият по всяко време на годината. За всеки случай ги поръчайте няколко дни преди сватбата.

Хортензии

Хортензиите набират все по-голяма популярност сред сватбените букети и това е разбираемо – съцветия им са с разнообразна форма и невероятни пастелни и ярки цветове, големи красиви листа, обилен цъфтеж от ранна пролет до късна есен. Изглеждат добре както сами, така и в комбинация с други цветя. Заложете на няколко хортензии от един и същ цвят, за да постигнете класическа простота или комбинирайте няколко цвята, за да създадете свежо настроение.

Гербери

Герберите са в основата на много красиви цветни аранжировки и букети, и причините за това са разнообразието от цветове (червен, розов, жълт, оранжев) и фактът, че те могат да се намерят по всяко време на годината.

Калии

Калията е един от фаворитите сред предпочитаните цветя за сватба заради ненадмината си изтънченост. И въпреки, че повечето булки се спират на белите калии, то добре е да знаете, че с няколко черни, оранжеви или жълти стръка ще постигнете много интересни аранжировки за маса.

Орхидеи

Орхидеите пленяват с вълшебното си очарование, което се дължи на комбинацията от прелестните цветове, несравними с цвета на никое друго растение, и изключително разнообразните им форми, багри и аромати. Добре подредени и съчетани, те могат да се превърнат във водещ акцент в аранжировката за лятната сватба.

Лалета

Лалетата имат повече от 500 разновидности, затова те могат да задоволят и най-претенциозния вкус. Със своите перфектно оформени цветчета, сякаш изваяни от ръцете на изкусен скулптор, лалето ще бъде изящен акцент върху сватбената маса.