7 правила за интимната хигиена на жената

7
Добави коментар
i4i
i4i

7 правила за интимната хигиена на жената

Половата система на жената е много чувствителна и податлива на инфекции

Грижите за интимните части на тялото са деликатна, но особено важна тема, по която е добре да си говорят неведнъж всяка майка и дъщеря. Половата система, особено на жената, е много чувствителна и лесно податлива на инфекции от различен характер и с разнообразни причинители.

Смята те ли, че познавате достатъчно правилата за интимна хигиена? Предлагаме ви няколко от тях с надеждата да ви помогнем още малко:

Правило №1

Не употребявайте обикновен тоалетен сапун за поддържане на интимната си хигиена. Киселинността (рН) на кожата е 5,5, а на влагалището – 3,3. Природата специално го е „окислила”, за да може да умират вредните микроби, а сперматозоидите да се чувстват “удобно” и лесно да намират пътя до яйцеклетката.

Обикновеният тоалетен сапун прави „интимния” баланс по-алкален, а това отваря „вратите” за вредните бактерии, които провокират вагинит и млечница, и „включва” червена светлина за сперматозоидите. Затова използвайте само специални средства, които прочистват, дезодорират и унищожават вредната флора, и премахват раздразненията на лигавицата.

Не забравяйте, че гелът за интимна хигиена не е предназначен за лечение на заболяванията, предавани по полов път. Ако имате секрети, сърбеж или парене, потърсете съдействие от гинеколог.

Правило №2

Взимайте интимен душ минимум два пъти дневно. Принципно той е необходим след всяко посещение в тоалетната. Ако нямате такава възможност, запасете се с мокри кърпички, напоени с антисептичен разтвор.

В кърпичките с надпис ”интимни” няма спирт, който да дразни лигавицата, те съдържат овлажняващи растителни масла, успокояващи екстракти от билки и млечна киселина, която способства за възстановяването на киселинно-алкалния баланс.

Правило №3

Всекидневните превръзки трябва да се сменят на всеки 4 часа. Това, което те са абсорбирали, е прекрасна среда за размножаването на бактерии. Колкото по-дълго стои превръзката, толкова по-малко полза има от нея и толкова по-голяма е вероятността от възпаления….