Как да оправим настроението си?

8
Добави коментар
sscarfacee
sscarfacee

Как да оправим настроението си?

Катя Колева+
11 октомври 2010

Доброто настроение е препоръчително за вашето здраве. Естествено, че винаги ще се намери някой, който да го развали. Психолозите са на мнение, че 50 % от щастието се крие в гените ни, 10 % от доброто настроение идва от обстоятелствата в живота и 40 % са от това какво правим преднамерено, за да си създадем добро настроение.

Как да си оправим настроението?

Един от наи-разпространените начини за повишаване на настроението е да си похапнем на корем и най-вече да наблегнем на шоколада. Не го правете! Има много по-безопасен начин отново като си хапнете, но не и така вредния шоколад. Заредете се с ядки, които освен, че са полезни, благодарение на омега-3 мастни киселини, повишават работоспособността и устойчивостта към стреса.

Когато се чувствате тъжни, прелистете старите ленти. Изровете бебешките албуми, албумите от завършване на училище. В проведено изследване във Великобритания показва, че похапването на шоколад почти не повишава настроението, докато разглеждането на стари снимки предизвиква усмивка в хората.

За да повишите настроението си пускайте слънчевите лъчи да „влизат“ в дома ви – тялото се освобождава от сънливостта и сте готови за работа.

Разходката навън сред природата също върши работа, винаги зарежда с положителни емоции. Залепете усмивка на лицето си и вдишайте от въздуха на природата.

Чудеса.нет препоръчва и: