Внесете есенен уют в дома си

9
Добави коментар
velikcden123
velikcden123

Есента е тук – с по-ниски температури и с разноцветно природно облекло, вариращо от меки топли краски, до мрачни сиви оттенъци.

А пъстрата есенна палитра навън ви подканя да промените и облика на дома си. Почувствайте топлината на есенния интериор с няколко прости сезонни декорации, които предлага Rozali.com.

И тъй като не всеки може да си позволи закупуването на нови мебели, за да пресъздаде топлината на есенния интериор в дома си, то с няколко прости съвета можете да преобразите интериора си така, че да се преборите с есенната депресия, да се отпуснете и да оцените красотата на есента.

Дневната трябва да излъчва уют и топлина.

Това означава по-тежки материи, по-тъмни цветове и приглушено осветление.

Можете да „облечете“ меката мебел или облегалките на столовете с вълнени или кашмирени драперии.

На помощната масичка аранжирайте няколко ябълки, свещи и пръчки канела, а ако имате картина с есенен пейзаж, сега е времето да й намерите място и да я комбинирате с купа с изсушени листа в близост.

Ако имате камина, можете да я аранжирате със свещник от ковано желязо и купа от тъмно опушено стъкло със сезонни плодове.

В трапезарията масата е основната мебел, върху която трябва да акцентирате.

В това помещение семейството се събира за вечеря, хората посрещат приятелите си и обикновено всички прекарват голяма част от ежедневието си.

Един от най-лесните начини за преминаване на есенна вълна е да смените десена на покривката и да аранжирате масата с няколко подходящи салфетки.

Вместо фруктиера, подредете плодовете в плетена кошница или панер, добавете няколко ореха и шишарки и гарнирайте с клонки с червени плодове.

В средата на масата за хранене, аранжирайте свещника с малко декоративна ароматна смес от изсушени цветя, билки и плодове. Добавете и някоя шишарка и пръчици канела

В кухнята заложете на порцеланова купа с декоративни тикви, кратунки и ядки.

Добавете стилна дървена поставка за салфетки – изберете ги в оранжево, златисто или гористо зелено.

На перваза на прозореца подредете няколко различни по форма и големина тикви, а ако искате да придадете закачливо настроение на помещението, можете да им издълбаете очички и уста.

Погрижете се и за кърпите и салфетките, а на мястото на саксиите сложете плетени кошници.

Окачете календар с есенна картина, приготвяйте ястия богати на подправки (особено на канела) или украсете масата с букет слънчогледи.

Всеки нов акцент ще придаде топлина на есенния интериор в дома. Разбира се, не е нужно да се доверявате на всички съвети. 

Върнете се назад в детството си и си спомнете как е изглеждала за вас есента. Така сами ще успеете да аранжирате жилището си според сезона.

Дори само няколко леки щриха с есенни багри ще успеят да ви дарят усещането за домашна топлина в един гостоприемен дом.