Рибено масло омега 3

5
Добави коментар
horrorman1986
horrorman1986

Рибено масло омега 3

Публикувано в Хранителни добавки | 3 коментара

10 причини, че рибeното масло е важно

рибено масло

1. Рибeното масло, което е богато на Omega-3 мастни киселини, спомага за предотвратяването на депресии, стабилизира настроението на хора с маниакална депресивност и облекчава симптомите на шизофрения.

2. Рибeно масло е една от малкото субстанции познати на човека, която намаля концентрацията на триглицериди (мастни вещества), които създават риск от сърдечно-съдови заболявания, в кръвта.

3. Повишаването на Omega-3 киселини влияе директно върху нивата на серотонин в човешкото тяло.

4. Рибeното масло, EPA (ейкосапентапеларгонова киселина) и DHA (докосахексапеларгонова киселина) спомагат за предотвратяването на сърдечни болести, депресия и рак.

5. Проучване показва, че използването на рибeно масло може значимо да намали производството на интерлевкин-1бета, като в резултат се намалява значително сутрешната скованост, както и броя на болезнени стави при хората болни от артрит.

6. Клинични опити показват, че редовната концумацията на риба и рибeно масло намалява риска от инфаркт с 50%.

7. Използването на рибeно масло, ЕПА и ДХА ефективно намалява риска от IgA нефропатия – често срещано бъбречно заболяване.

8. Хора приемащи по-високи от нормалното количества рибeно масло имат по-малък риск от възпалителни болести, като астма например.

9. Използването на рибeно масло намалява кръвното налягане при хипертоници и няма ефект върху глюкозния контрол, дори при диабетици.

10. Учени от Нова Зеландия доказаха, че повишеното използване на рибeно масло намалява риска от рак на простатата.

Подобни публикации:

 Loading …