Обзавеждане за детска стая

8
Добави коментар
correct
correct

» Обзавеждане на детска стая

Интериорен проект за обзавеждане на детска стая
Каква стая си мечтаеш да имаш, мило мое дете?

Интериорът и обзавеждането на детска стая е вълнуващо преживяване, резултат от решението на уравнение с много неизвестни – как, по какъв начин, в какви цветове, ще допадне ли на нашето дете… И още много въпроси, на които родителите в стремежа си да създадат най-удобната и красива стая за своите деца, трябва да намерят точните отговори. Проектът, който ви представяме, е създаден от интериорния дизайнер Яна Мечкарова, която ни разказа за своята интерпретация на тази сложна за всички родители тема:

”Проектът е разработен за дете от 3 до 6г. възраст, а клиентът е моето собствено дете. Дори рисунките по стената на визуализациите са нейни.
Цялата идея за тази стая дойде от реакциите на дъщеря ми  за детските стаи, които се предлагат масово на пазара и всички останали стандартни мебели за детска стая.                

Основната ми цел бе да създам пространство, в което всяко дете би се почуствало като в стая за забавления и би открило много повече възможности за игра и опознаване на света около него. Оказа се, че децата се влюбват в леглото-пързалка в мига, щом го зърнат.

От опит знам, че един от най-сложните проблеми на детето в тази възраст, пък и по-рано, е  то да свикне да заспива в отделно помещение и собствено легло без помощта на своите родители. Леглото е квадратно /по-широко/, за да създава чувство за свобода и простор, въпреки високите решетки и вратички.

Самите решетки също завоалирах с форми на стилизирана оградка на къщичка. Няма дете, което да не е мечтало и играло на къщичка. Това му помага да почуства още по-силно своята стая като СВОЕ СПЕЦИАЛНО МЕСТЕНЦЕ.

Своеобразната ниша в предния, неподпрян край на леглото също е направена с цел да създам СКРИВАЛИЩЕ на малкия обитател. Масите-сърца са 4, за да има предпоставка за игра и занимания  с други деца. Отделните модули могат да се подреждат в различни фигури, което има за цел да стимулира фантазиите и комбинативността на мъничето.
    

Гардероб преднамерено няма. Високите мебели в дома са недостъпни за детските ръчички. Нека в неговата стая всички места да са си негови и мама и татко да се съобразят с това. Ниският шкаф до прозореца и всички останали в основата на леглото предлагат предостатъчно обеми за съхранение. Бялата дъска на стената е почти задължителна, защото дава възможност за всевъзможни творби и изяви.
     Материалът за изработване на всички мебели е MDF боя мат.  Тапицираната част на леглото е със свалящ се калъф. Подът също е естествен – дюшеме, дървесина – дъб. Лампите са преднамерено приказни и имитират звездички. Те са с възможност за регулиране на силата на осветеност и така плавно се превръщат в звездно небе преди да заспи малкия им господаря.
  

Този проект на детска стая е моят отговор на въпроса: „Каква стая си мечтаеш да имаш, мило мое дете?“

За контакти: Яна Мечкарова
[email protected]
[email protected]
0888780852
http://www.facebook.com/photos.php?id=100001462692870

 

 

 

» Обзавеждане на детска стая