За мишките и хората

8
Добави коментар
6Y6I
6Y6I

Текст от блога на Костадин Костадинов kostadin.eu

Атака била за референдум веднага, била против преформулиране на въпроса за референдума, пък ВМРО се били отметнали от референдума и били предали 330 000 българи. Ей такива простотии пише в днешния си брой малотиражния в-к „Атака“. Волен щял да защити тези българи, даже вече внесъл предложение в деловодството на Народното събрание за свикване на референдум с въпрос „Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава-членка към Европейския съюз?”.

 

Има малък проблем обаче. Въпросът не е този. Това, което пишеше върху бланката за подписи беше „Против ли сте членството на Турция в Европейския съюз“. Значи Волен прави точно това,  за което казва че е против – преформулира.

Второ, в закона ясно е записано, че от два до три месеца след като се произнесе Народното събрание президента насрочва допитването. И толкоз. Явно Волен не е чел закона. Или просто така си лъже.

Трето, на 20 октомври Атака свиква протестен митинг в Пловдив по въпроса за референдума. Не е ясно защо в Пловдив, а не в столицата, а не е и ясно как Волен и дружинката му ще гласуват за референдум тогава, след като гласуването (поне засега) е същия ден. Или ще гласуват по телефона, или няма да отидат в Пловдив. Едно от двете.

Четвърто, днес малотиражката „Атака“ използва изказване на депутата от ДПС Четин Казак, което е включила в позицията си, а именно, че ВМРО нямало право да участва в инициативата за референдум. Понеже било инициатива за граждани, а пък ВМРО се занимавало с политика, следователно политиците не са граждани. Простотия до шия, с две думи казано. Атакаджийско-депесарска простотия.

И пето, искам да напомня, че Волен така и не намери време да се разпише в подписката. Това е положението – и да се мъчи да стане човек, мишокът си е мишок.

14 октомври 2010