Модерните чорапи, чорапогащници и клинове за сезон Есен/Зима 2010/2011

3
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Лятото безвъзвратно отмина и красотата на нашите крака зависи от правилната грижа за тях. Как да ги защитим от есенно-зимния студ? Какво да изберем – чорапогащник, чорапи или клин?
Ако при облеклата и обувките се наблюдават само няколко открояващи се варианта, то в „одеждите за крака“ цари очарователно разнообразие. Може би, за по-консервативно настроените дами това разнообразие няма да е очарователно, а по-скоро отблъскващо, но дори и те могат да намерят своя стил сред многобройните предложения 🙂

1. Чорапи над коляното. 
Както вече бяхме писали, чорапите над коляното се завърнаха на модния подиум в целия си блясък. Модерни преди години, днес те ни радват с разнобразието си от текстури и цветове. Дизайнерите съветват да съчетаете дългите чорапи с ултра късо мини или шорти, комбинирайте с шал и подходящ жакет или рокля и ще сте напълно в тон с есенно-зимната мода. Идеално решение за дамите, които нямат възможност да се сдобият с модерни „чизми“ е вариантът : едноцветни чорапи с обувки в същия нюанс.

 2. Плътни чорапогащи
Вече втора или трета година плътните чорапогащи не отстъпват своите челни позиции. Безспорно те са чудесно решение за студения сезон. Другото им предимство е, че избрани в тъмна гама, те оптически вталяват и издължават краката. В модните колекции, плътните чорапогащи бяха комбинирани с облекла от плетиво, кожа или велур. Цветовата гама – нюанси на сиво, кафяво, лилаво, но също така и индиго, бордо и червено!
 3. Бели чорапогащи
Белите чорапогащи не са харесвани от много жени, заради „способността“ им визуално да добавят няколко килца върху краката, но не можем да отречем, че изглеждат нежно и ефирно в комбинация с екрю, кремаво или млечно-сиво. Chanel избраха белите чорапогащи за основен мотив в последната си есенно-зимна колекция.
 4. Фигурални чорапогащи
Любими на много жени, тези чорапогащи са идеален начин да превърнете и най-скучния тоалет в нещо незабравимо и впечатляващо. В зависимост от формата и големината на фигурите, те могат буквално да преобразят краката Ви. Дизайнерските предложения са смели – комбинации от шарени облекла с фигурални чорапогащи или по-приемливото им съчетание с кадифе.  5. Дантела и тюл
Ето това е класика! Изключително женствени, много секси и безкрайно кокетни, дантелените чорапогащи трябва да бъдат задължителна част от есенно-зимния гардероб на всяка дама.
 6. Плътни клинове
Клиновете са друго комфортно предложение за студения сезон. Могат да се съчетаят както с рокля или пола, така и с блузон. С какво да ги обуете? С боти, като подпъхнете клина вътре или с обувки, които да покриете с клина. И двата начина са актуални!
 7. Металически блясък
Дълго време металическите нюанси бяха неизменно свързвани с нощния живот, но през този сезон дизайнерите предлагат блестящите клинове да се превърнат в част от ежедневното облекло. Просто съчетайте металическия блясък с неутрални, приглушени тонове и всичко ще бъде наред!
  8. Животински принтове
Анималистичните принтове са хит и чорапогащите и клиновете не правят изключение от тази световна тенденция. Авангардни, шармантни и ексцентрични, те са предназначени за младите, смели дами, които обичат да бъдат в центъра на вниманието.
9. Чорапки
Да… преди около 15 години Versace бяха представили ексклузивна колекция от кокетни дамски костюми, комбинирани с елегантни, високи обувки и къси чорапи. Тогава това предложение не бе прието масово с отворени обятия, но ето че през този сезон чорапките се завръщат! Дължината варира – можете да изберете както къси, така и до коляното, а що се отнася до цветовете и текстурите – имате пълна свобода. Малка подробност, обаче – за да си позволите да обуете такива чорапки трябва да имате наистина перфектни колена…