Сватбена фотография и видеозаснемане

3
Добави коментар
BGFoto
BGFoto

Има много случаи, когато младоженците съставят албум, включващ снимки и от месеците преди сватбата. Много често се иска от нас да вмъкваме видеозаписи в сватбения филм от личната им видеокамера. Например на града и мястото, където са се запознали или на весели преживявания от времето преди момента на бракосъчетанието.

Много често някои двойки желаят видео и снимки, направени преди самата церемония, когато всички участници са официално пременени и изглеждат особено тържествено. Други пък избират специфичния стил на ретро в снимките и видеофилмите, където тоновете са с по-бледи цветове или изцяло черно-бели.

Когато са професионално направени, албумите с черно-бяла сватбена фотография са наистина впечатляващи и по изключително артистичен начин препредават настроението и атмосферата на събитието. Всъщност вгледайте се по-задълбочено в снимките на вашите баби и дядовци и ще усетите за какво става дума. Съвременните дигитални видеокамери и фотоапарати бих казал, че вече са на изключително високо ниво. Дават уникална техническа възможност на фотографа и видеооператора да уловят и направят снимките и филмите, които се искат от тях, и да бъдат по-гъвкави в процеса на снимане.

Невероятните възможности за редактиране позволяват след сватбата да се правят допълнителни корекции на заснетия снимков и видеоматериал, така че да се подобри допълнително всяко изображение. Кое е най-доброто решение за Вас? Когато избирате фирма за видеозаснемане и сватбена фотография за своята сватба помнете, че винаги това, което е модерно в момента, е най-подходящо за Вас. Ако имате собствена идея за филма и снимките, просто я обсъдете с опитен фотограф и видеооператор, които ще Ви дадат правилния съвет.

Това е и първата стъпка при подготовката на сватбения албум и видеофилм. На този етап не се придържайте твърде строго към желанията си, а към това, което ще Ви кажат специалистите. Грешна стъпка, когато избирате сватбен фотограф и оператор е първото нещо, за което преговаряте, е цената на услугата. Никога не гледайте само нея. По-важното е да сте сигурни, че това е фирмата, която искате да направи Вашияте сватбени снимки, видеофилми и клипове.

Трябва да сте убедени в техните професионални умения и технически възможности. Затова, ако се колебаете да се доверите на лицето, предлагащо видеозаснемане или сватбена фотография, то смело продължете и изисквайте да видите достатъчно на брой снимки и колкото се може повече видео, заснети от съответния видеооператор или сватбен фотограф.

С любезното съдействие на списание „СВАТБЕН КАТАЛОГ“