Упражнения за плосък корем

3
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Ако ежедневно отделяме по 30 минути на тялото си и правим упражнения за мускулите на корема, резултатът ще е налице след половин месец. Резултат, който ще надмине очакванията ви!

Упражнение №1

То е едно от най-ефективните за стягане на коремните мускули. Изходно положение: легнете по гръб, стъпалата лежат на пода, краката са сгънати в коленете, ръцете лежат на гърдите и са изпънати напред. На издишване повдигнете главата и раменете, отлепвайки лопатките от пода. Задръжте 3 секунди. При вдишването се върнете в изходно положение. Дръжте кръста притиснат към пода, а брадичката ви трябва да не докосва гърдите. Повторете упражнението 15-20 пъти.

Упражнение №2

Упражнението се нарича „странично извъртане“. Изходно положение: легнете по гръб, свийте коленете, стъпалата са на пода, а ръцете – зад главата. От това положение редувайте повдигания, като се опитвате да доснете с лявото рамо – дясното коляно, и обратно. Не повдигайте стъпалата и таза от пода. Повторете 10-15 пъти.

Упражнение №3

Упражението натоварва долната част на корема. Изходно положение: легнете по гръб, поставете ръце зад главата, свийте колената. При издишване бавно повдигнете краката във въздуха. При вдишване – отпуснете. Не отделяйте кръста от пода. Повторете 10-15 пъти.

Упражнение №4

Изходно положение: легнете странично, поставете дясната ръка зад главата, а другата сгънете в лакътя и опрете на пода. Бедрата трябва да бъдат едно до друго. Сгънете десния крак в коляното и го поставете на пода, зад левия, като коляното сочи нагоре. Извивайки тяло, се опитайте да докоснете с лакътя на дясната си ръка китката на лявата. Задръжте и се върнете в изходна позиция. Повторете 10-15 пъти, след това сменете позицията.

Упражнение №5

Изходно положение: застанете изправени и кръстосайте краката. Вдигнете едната ръка над главата и се изтегнете встрани. След това направете същото с другата ръка. Задръжте в изтегната позиция 20 секунди. Не накланяйте таза. Повторете 15 пъти във всяка страна.

Съвети:

– Упражненията за плосък корем не се правят бързо; – Почивките между упражненията не трябва да превишават 30 секунди, тъй като мускулите на корема се възстановяват бързо;

Снимка: perfectpeople.net