Супер Ели Василева: Приятелят ми Краси Гайдарски много ми липсва, защото и той играе в чужбина

5
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Тя е на 20 години. Страшно талантлива и още толкова красива. В залата обикновено е пълно с нейни фенове, но трябва да ги разочароваме – има връзка с екснационала по волейбол Красимир Гайдарски. Специалистите я наричат „новата Зетова“, което разбира се я ласкае. От този сезон носи екипа на италианския Бергамо, който е и настоящ европейски шампион. Клубът от Северна Италия държи правата на българката от 2007 г., когато я купи от ЦСКА. В последствие талантливата състезателка, използвана на постовете диагонал и посрещач, направи два сезона в сателита на Бергамо – Кремона, в Серия А2. През тази година тя бе привлечена в Перуджа, където също изнесе впечатляващ сезон.Представяне на вашето внимание Елица Василева.

– Как се чувстваш в Бергамо?  – Чувствам се добре тук. Градът е много красив и удобен. В отбора се работи на много високо ниво. С момичетата от отбора също се разбираме много добре.

– За първи път ще играеш на световно клубно първенство, имате ли шанс да спечелите турнира? – Тъй като този турнир ще се провежда за първи път с участието на женски отбори не мога да дам прогнози за победител, но за нас е поставено като цел, а и без да е ще се борим за всички призове тази година. – Често те сравняван с Тони Зетова и в Бергамо ли е така?- Да и това много ме радва. Тя е играла тук една година и всички имат много добри спомени от нея. Тя е страхотна не само като състезател, но и като човек.

– Мечтаеш ли да играеш в друго първенство?- За да стана добър състезател и да събера опит, за мен тук е най-доброто място. Искам обаче след време да опитам и от другите първенства – турското, руското, в Корея също имат добър шампионат, а и аз обичам предизвикателствата. – Какво ти харесва най-много в Италия?- Това че отдават заслуженото на спорта. Хората тук и държавата цени и поощрява спортистите си. Тук почти няма детенце което да не се занимава със спорт. Залите са винаги пълни. – И почитат културата също така… – Да, така е. Въпреки, че все още не съм посещавала концерти тук, тъй като не съм фенка на италианската музика. С момичетата от отбора ходим често на кино, но за мен любимото развлечение си остава  ходенето по магазините. – Сама ли си там, има ли мъж до теб?- Приятелят ми Краси Гайдарски също играе в чужбина и затова сега не сме заедно. Сама съм в Италия. – Италианските или българските мъже са по-красиви?- Българските мъже са определено по-големи мъжкари. За жените, няма две мнения – българките са най-хубавите.

– Въпреки, че с националния отбор станахте 2-ри в Евролигага, накрая на лятото емоциите не бяха положителни. Не успяхте да се класирате за финалите на Гран при. Ти как оценяваш изминалия сезон с националната фланелка? – Ние гледаме да извлечем най-доброто от цялото лято, въпреки че не се класирахме, отборът много напредна с новия състав и догодина резултатите ще са налице според мен.

– Изненада ли те напускането на Драган Нешич?- Да изненада ме, неприятно за жалост. Доколкото знам, той не напусна, а от федерацията взеха това решение. Той е много добър треньор и ще ни липсва. Определено трябва да го замени специалист от чуждите първенства.

– В Италия те наричат Супер Ели, за Матей Казийски казват, че е император – наистина ли се говори с толкова добри думи за българистките волейболисти там?  – Дължи се на това че са впечатлени от играта ни. С годините не малко играчи като Нели Маринова, Тони Зетова, Ваня  Соколова, Боре Кьосев, Любо Ганев  са доказвали че в България има световни играчи. Надявам се тенденцията да продължи.

– Какво от България ти липсва най-много? – Семейството и приятелите ми. Нищо не може да ги замени.

– Сестра ти е баскетболистка – как стана така, че избрахте различни спортове?- Като по-малката сестричка аз винаги съм взимала пример от кака си и аз тренирах баскетбол. Все още много харесвам този спорт, но както и родителите ми преди време предполагаха, във волейбола се развих по-добре. Те бяха причината да се захвана с него. – Ти освен, че си много добра на игрищети си и много красива, получавала ли си неприлични предложения от фенове?- Чак предложения не съм получавала, но съм чела коментари хо форумите за мен от този тип… – А мислила ли си да се пробваш като модел?- Моделството е забавно, вече имах възможност да се снимам професионално и е много интересно, но не е сериозна професия според мен. – От кои магазини пазаруваш в Италия, на кои марки си фен? – Не робувам на определени марки, купувам си всичко което ми харесва и най-важното в моя случай, което ми става (смее се). Фен съм на miss sixty.

БЛИЦ- Опиши се с три думи. – Емоционална, отзивчива, упорита.

– Гласуваш ли? – Не.

– Кога за първи път даде автограф?- Може би преди 3 години, не помня точно.

– Как разпускаш?- С шопинг, с разговори с приятели и със сестра ми.

– Какви книги четеш?- В момента чета Джон Гришам. Много харесвам и Стивън Кинг.

– Филми?- Гледам всичко, което излиза.

– Музика?- Предимно R&B, но зависи и от заведението и компанията.

– Можеш ли да готвиш?- Да.

– Кой е любимият ти спортист?- Майкъл Фелпс?

– А най-секси?- Волейболистът на Сърбия Иван Милкович.

– От кой отбор си?- Нямам определен.

– Ходиш ли по мачове?- Само на волейболни и баскетболни.

– Суеверна ли си?- Малко.

– Вярваш ли в зодии?- Да.

– Каква искаше да станеш като малка?- Художник.

– А като пораснеш?- Световна шампионка.

– Колко чифта обувки имаш?- Много са, но любимите ми са тези с високи токове (смее се).

НАДЯ КОЖУХАРОВА, МЕРИДИАН МАЧ