Най-големият кораб в света

7
Добави коментар

Корабът “Oasis of the Seas” е най-големият туристически кораб в света. Той е пет пъти по-голям от Титаник и струва 1.5 млрд долара. Дълъг е 361 м, широк 66 м, а най-високата точка от водата е 72 м.

Той е най-големият, най-широкият, най-високият и най-скъпият кораб в света!
Тъй като размерите му са внушителни, маршрутът му е силно ограничен. Затова плава една седмица около островите на Карибско море, стигайки до Бахамите в Атлантическия океан.
Сигурно няма да се учудите, ако ви кажем, че възможностите за забавление са безкрайно много. Има четири басейна, единият с 10-метрова кула; младежки зони с паркове и детски градини; 10 спа-центъра; симулатор за сърфисти; многобройни ресторанти, барове, единият от които се движи между три палуби като асансьор, пицарии; магазини; театри и кино салони; стени за скално катерене; волейболни и баскетболни игрища. На борда се намира и най-големият плаващ парк с 12000 вида растения и дървета. На кърмата има басейн, заобиколен от амфитеатър, където се изнасят представления – скокове във вода и синхронно плуване. Пътниците могат и да се пускат по въже на височина девет палуби под открито небе.

Най-големият круизен кораб в света има 16 палуби, 24 места за хранене, 4100 тоалетни, 42 асансьора, капацитет 6292 пътника и 2165-членен екипаж.