Философията на мравката

6
Добави коментар
RadostDimitrova
RadostDimitrova

2.  Мравките мислят за зимата, докато е все още хубаво и топло лято. Това е много важен поглед в перспектива. Не можеш да бъдеш толкова наивен и да си мислиш, че лятото ще бъде вечно. Мравките мъдро събират своята храна за зимата, още от средата на лятото.

Една стара история казва така ”Недей да строиш своята къща върху пясъци през лятото”. Защо се нуждаем от този съвет, ще попитате вие? Защото е много важно да мислим и за напред. През лятото не трябва да забравяме и за страшните бури. Трябва да мислим за стабилни опори, докато се радваме на слънцето и пясъка.

  3. В продължение на цяла зима, мравките си  представят и мислят за настъпващото лято. Това е изключително важна част от философията на мравката. Колкото и да е продължителна зимата, мравките си припомнят постоянно следното: „Това няма да продължи особено дълго. Скоро пак ще бъдем навън.“

И още първия по-топъл ден, мравките се показват извън зимните си скривалища. Ако случайно пак се застуди, те ще се мушнат в своите дупчици… до следващият топъл ден, когато отново ще настъпи оживлението. Те просто нямат търпение да се покажат свободно навън.

4.  Колко храна ще съберат през лятото,като запас за предстоящата зима. Отговорът е: ”Колкото е по силите им”. Каква невероятна философия само…

Не е ли страхотна тази Философия на мравката?

Никога не се отказвай!

Гледай в перспектива!

Запази позитивното си отношение!

Прави всичко, което е по силите ти, и дай най-доброто от себе си!

Превод от статия на Джим Рон: Р. Димитрова Оригинален материал: www.jimrohn.com