7 Сложни и опасни пътища по света

114
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

119 Flares

119 Flares

×

Днес ще направим една обиколка в страни от правия път и ще разгледаме някои от най – опасните и най – “завитите” пътища по света.

1. Кол де Турини, Франция

снимка: floality

Разположен на над 1500 метра надморска височина, това шосе в южна Франция е една от основните сцени на част от рали Монте Карло. Пътят се намира във френските Алпи, което до известна степен спомага за живописността на мястото.

2. Проходът Стелвио, Италия

Разположен в източните Алпи в Италия този път свързва Валтелина с Мерано и горната част на долината Адиге. Пътят е с над 2500 метра надморска височина. А самият път е извит по склона на планината с цел да помогне по – плавното изкачване на автомобилите.

3. Виадуктът Пукси, Шанхай

Снимка: тук

Toва е една от най – заетите и големи естакади в Шанхай. Всеки час от тук преминават хиляди автомобили, а самата естакада представлява една плетеница от мостове разположени на цели 5 нива един над друг, чиято цел е да свързват две от най – големите магистрали в града.

4. Естакадата Съдия Хари Прегерсън, Лос Анджелес

Тази естакада е една от най – сложните и големи естакади в цяла Америка. Построена е през 1993г. за да свързва две от междущатските магистрали минаващи през града и за целта има свързващи звена със всеки вход и изход на двете магистрали.

5. Тунелът Гуянг, Китай

Невероятният тунел е бил започнат от 13 селянина от близките села в планината Тайан. По време на строежа няколко човека загубили живота си, но останалите не спрели да прокопават прохода и така през 1977г. тунелът официално е бил открит за преминаване. Висок е 5 метра и е широк 4 метра, а дължината на целият път е 1200 метра.

6. Тролстиген, Норвегия

Фьордите в Норвегия имат много пътища, които привличат туристите и този е само един от всички, но дори от снимките се разбира защо той е малко по – специален. Големите му изкачвания, резките завои и живописните гледки го правят един уникален път от своя вид. На върха на пътя има прекрасна гледка към самият път, а и към Стигфосен, прекрасен 320 метра висок водопад, който излива водите си по планинските склонове.

7. Лос Караколес, Андите

Този път минава през Андите като е една от много свръзки между Чили и Аржентина, което го прави и до известна степен важен коридор. Този път има множество завои по цялото си протежение, които дори нямат никакво обезопасение, което го прави и до известна степен опасен за преминаване. Големи камиони и дори автобуси на два етажа ежедневно преминават по пътя без никаква следа от опасност.

Neshtoto.com