Калъф за iPod от филц

7
Добави коментар
artandblog
artandblog

Филцът, или пресованата вълна, е материал лесен за работа и затова все повече предпочитан от различните артисти.

Ако още не сте работили с него може би е време да опитате.

Днес предлагаме инструкции как сами да си направите калъф за iPod.

Направете ръчно правен подарък за някой от идващите празници.

Той ще е уникален не само защото няма да има втори като него, но и защото ще създаден специални от вас.

Необходими материали:

– филц

– ножица

– игла и цветни конци

– копчета

– мъниста

– капси

– връв

Как става:

Изрежете 2 едни и същи парчета от филц за предната, задната и покриващата част. За всяка една от тези части можете да използвате различни цветове. Необходими са ви четири кръгли парчета за уши.

Вземете двете парчета за предната част (които са с около 2 см. по-къси от другите), наложете ги едно върху друго. Минете с бод на ръка само горната част и вътрешните страни на кръглото и правоъгълното прозорче, както е показано на картинката. Вземете ушите и минете с бод по края. Вземете двете парчета за гърба и ги наложете върху вече обработените предни парчета. Зашийте с бод на ръка от всички страни отстрани, като в горната част промушете ушите и така зашийте. Върху парчетата на задната част направете две дупки и промушете в тях капси. Притиснете, за да ги затворите.

Ред е на покриващата част да бъде украсена. Изрежете от бял филц лице и го зашийте на ръка. Конецът може да е бял или цветен по ваше решение. Зашийте малки мъниста за очи, а с черен конец направете нос и уста. За долната част можете да украсите с допълнителни елементи по ваше желание. После наложете двете парчета на тази покриваща част и зашийте с бод на ръка. А след това зашийте и тази последна част към калъфа. За да не стърчи зашийте малко тик так копче. За финал промушете връв за окачване. Източник: hipgirlie

Вижте и Направи си сам CD калъф за кола

Сподели:

tweet

Tags: за iPodИдеикалъфна ръкаНаправи си самот филцхендмейдшиене