Футболните обувки на Кристияно Роналдо в стил ЛЕОПАРД

1
Добави коментар
vitaminasport
vitaminasport

Няма значение дали цветовете си подхождат или не. Няма значение каква е тоналността. Нито пък смесицата от стилове. Още по-малко естетиката. Най-важното, и го казва самият Кристияно Роналдо, е „да изпъкнеш на терена“. По време на дербито на Мадрид между Реал и Атлетико, главен герой отново бе португалецът. Този път не заради футболните си качества. Дори не отбеляза гол. Лъснаха обаче новите му футболни обувки. С леопардови краски.

По-точно казано. Роналдо показа пред света най-странните футболни обувки виждани някога. Леопардови петна върху бял фон, пресечени от голяма оранжева линия – еблемата на производителя Найк. Запознати казват, че тази тънка оранжева линия променя нюанса си, според светлината, която пада върху бутонките. Намерението на спортната марка е да „контролира“ своето най-популярно рекламно лице. Когато Кристияно стъпи върху зеления футболен терен, електриковият цвят на емблемата се забелязва дори от „гълъбарника“ на „Бернабеу“ /най-високият етаж за публиката на стадиона на Реал М/.

Откак в началота на 90-те години, „магьосникът с белите обувки“ или по друг начин казано, футболистът на Хетафе Алфонсо Перес, сложи край на хегемонията на черните бутонки в Испания, цветът и моделът отвориха нова ниша на пазара за спортни стоки.

 

Кристияно Роналдо е един от големите експлоататори на маркетинговата стратегия. За една година показа пред света, почти толкова нови модела бутонки, колкото и гаджета. Ако средният брой футболисти от неговото ниво, използват 4 чифта на сезон, CR7 е сменил 7 чифта откак е в кралския клуб /юни на 2009 година/. С всяка смяна, екстравагантността на модела се увеличава пропорционално.

 

Когато подписа с белите, промени червеният цвят, с който играеше за Манчестър Юнайтед, с елегантни черни бутонки. С тях обаче се контузи и затвори завинаги вратата за този цвят. Подложи на радикална промяна за застрахованите си за милиони евро крака. Избра светло жълти бутонки. Започна да вкарва голове и дори да си ляга с тях, като малко дете. Очевидци твърдят, че Роналдо изпаднал в паника след тренировка на „Валдебебас“ през февруари, когато не можал да си намери жълтите обувки. Предложили му други в син цвят, но нападателят се разярил още повече и започнал да вика „Искам си моите“ без да съобрази, че въпросната тренировка се провежда пред журналисти и телевизионни камери.

 

Тази страст към жълтите футболни обувки не трае дълго. Много скоро се „влюбва“ в едни лилави, с емблемата на Найк в оранжево. С тях отбелязва първият си хеттрик за Реал Мадрид. През май срещу Майорка. Малко по-късно ще покаже „новата си любов“ – бутонки в сребърно и оранжево. С тях пътува за Южна Африка. Не му носят късмет на Световното. И изпадат в забвение.

 

През последните няколко седмици, най-голмайсторските в неговата кариера, носи футболни обувки в розово и сиво. Новите са му препоръчани от съотборниците му в кралския клуб Месут Озил и Марсело. С тях вкарва общо 13 гола, между които станалият известен като „покер“-а – 4 гола в един мач. Отбеляза го на 23 октомври в двубоя срещу Расинг Сантандер.

Розово-сивите футболни обувки вдигнаха летвата високо. На новите с „look“ сафари никак няма да им е лесно. „Изразяват моят личен стил“ – казва за тях звездата на белите. Комбинацията стил, цвят и дизайн е направена така, че „да издигна моята игра на друго ниво“.

Дизайнът е вдъхновен от митичната маратонка Air Safari, която имаше голям успех през 1987 година. От Найк уверяват, че самият Кристияно е участвал активно в изработката на футболната обувка. Най-вече в техническите детайли, които да му позволят да намести възможно най-добре своя крак в бутонките. „Харесват му обувки в светли цветове, най-вече бели, без много детайли, по-опростени“ – коментират от фирмата. Макар, че онези, които сме виждали новата обувка не го вярваме много, много.

Леопардовият модел е строго специален. Направен е специално за Кристияно Роналдо. Найк няма да го преотстъпи на друг елитен футболист. Пускането в продажаба по магазините из целия свят е предвидено за 15 ноември. Оригиналната версия ще струва 375 евро. Но ще има и по-евтини бутонки.

 

Голямо е парчето от финансовата торта за CR7. След като удължи договора с Найк до 2014 година, стана ясно, че Кристияно ще получи 30 милиона евро в следващите 5 години. Въпросите, които си задават мнозина са – Продава ли се всичко, колкото и кичозно да е, ако носи името на Кристияно Роналдо?. Има ли купувачи на футболни обувки, които да вадят солидна сума на всеки 3 месеца? Повечето от 14 милиона фенове, които португалецът е натрупал в социалните мрежи Фейсбук и Туитер, подсказват, че може би ще се продават като „топъл хляб“. За сега обаче Найк не пуска никаква информация относно продажбата на новите футболни обувки.

 

За онези, които имат нужда от компенсация, докато чакат да дойде заветния ден…Витаминаспорт препоръчва видеото от мача на Реал и Атлетико, в който Роналдо остави за поколенията поредната си гениалност – пас с гърба към Шави Алонсо. В Испания този пас носи името „еспалдиня“. В превод „еспалда“ означава „гръб“. Ако не обувките, то поне фанелката с Номер 7 на гърба е възможна. Струва 85 евро. И отдавна я има по магазините.