Жълтият цвят в интериора | Интериор, идеи за интериорен дизайн и обзавеждане на кухни, баня, хол, детска стая и дома

10
Добави коментар
Rastermania.com
Rastermania.com

Цветовото решение е един от най- важните елементи от интериора. Не е тайна, че цветът, който ни заобикаля в ежедневието, има голям ефект върху настроението и дори върху работоспособността. Не можете да намерите по- слънчев цвят от жълтия. Той е лек, ефирен, радостен, положителен и тонизиращ. Според Фън Шуй всички нюанси на жълтото са символ на величественост и вечност. Исторически, този цвят символизира богатство и злато.
Жълтият цвят е идеално решение за стаята на детето, за стимулиране на жизненоважната за него атмосфера. В тези области, където липсва дневна светлина – по коридорите и помещенията с прозорци обърната на север – жълтото визуално коригира този недостиг и компенсира липсата на слънчева светлина.
При попълване на интериора със слънчев цвят, имайте предвид, че пресищането с ярко жълто в интериора може да действа дразнещо, така че трябва да се комбинира с други цветове. Наситените цветове трябва да се ползват пестеливо, за да не дразнят психиката на хората.
Единство на дизайна в стаята,  може да се постигне като се вземат предвид всички съставни елементи – стени, тавани, мебели, пердета, килими и т.н. Доказано е, че жълтият цвят в интериора е по- предпочитан от оптимисти и хора, които обичат живота и пролетта.