Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед

8
Добави коментар
rotteror
rotteror

Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед
Англия – Висша лига
Сряда 10.11 – играй на живо в Bet365

Време е за голямото манчестърско дерби което за първи път от много години насам ще се проведе в период в който и двата отбора се намират в топ 5. Тази среща е от изключителна важност за Роберто Манчини, защото той е доста критикуван и при една загуба днес, то най-вероятно ще напусне „Сити ъф Манчестър“.

Сити в момента са на 4-тото място, но въпреки това не спира да се говори как отбора не се справя добре и позицията на Манчини като старши треньор на Манчестър Сити е доста нестабилна. Разликата с първия в класирането е 5 точки, а с втория Юнайтед 3. Една победа днес би променила ситуацията при класирането и феновете доста.

Миналата седмица бе доста тежка за Сити след като загубиха 3 последователни мача. В последния си мач в неделя те обаче върнаха малко вярата в  себе си и феновете след като победиха Уест Бромич с 2:0. До мача с Асенал у дома който бе загубен с 3:0 Сити бяха набрали доста добра скорост и не бяха губили пред собствена публика цели 7 срещи, като показаха, че могат да побеждават и големите отбори като Челси и Ливърпул.

Съседите от Юнайтед започват сезона доста колебливо, но въпреки това в отбора има играчи с достатъчно опит за да помогнат на отбора да победи днес. Тази седмица бе страхотна за феновете на „червените дяволи“ тъй като те видяха как Арсенал и Челси губят точки, а техния любим отбор се изкачва на 2-то място само на 2 точки зад лидера. До момента Маченстър Юнайтед не са допускали загуба този сезон, но резултатите им в гостуванията са разочароващи.  Една победа, 4-ри равенства с вкарани 9 и допуснати 8 гола не са присъщи за клуб  от тяхната величина.

Ситуацията в лагера на Сър Алекс не е много добра. В последния мач на отбора доста ключови играчи не взеха  участие заради грип и сега всички таят надежди те да могат да играят днес. Оуен, Гигс, Нани и Харгриивс на 100% няма да вземат участие в днескашната среща докато Димитър Бербатов, Видич и Дарън Гибсън са под въпрос заради вируса от който боледуват.

Според мен в такъв важен мач САФ ще рискува и ще пусне Видич и Бербатов титуляри независимо дали са на 100% здрави.

Прогноза: X при коефициент от 3.20 в Bet365