Свежа градинка с малко средства

79
Добави коментар
svejo.bg
svejo.bg

Градинарството е занимание с доказан антистресов ефект, поради което много хора го избират като хоби, с помощта на което се разтоварват. Някои хора предпочитат да се грижат за цветни градини, докато други залагат на зеленчукови такива. Напоследък се забелязва тенденция да се озеленяват пространствата пред жилищните блокове и офиси. Без значение обаче къде точно ще се развихрите, успокояващият ефект на градинарството е неоспорим. За да започнете направата на собствената си градинка, не е нужно да разполагате с много средства. Тук ще Ви запознаем с най-евтините растения, подходящи за тази цел.

Многогодишни растения

Многогодишните растения цъфтят всяка година. Като цяло те са по-скъпи от едногодишните, но пък последните цъфтят само по 1 път, което значи, че ще се любувате на красотата им само 1 година. Инвестицията определено си заслужава – многогодишните много бързо ще “завземат” голяма част от градината Ви. А и разнообразието от форми, цветове и размери е наистина огромно. Някои от най-широко разпространените многогодишни растения са: ехинацея, божур, лилия, маргаритка, нарцис. Свежите им цветове и дългият им живот ги прави много подходящи за аранжировки и украса на дома.

Хоста

Хостата е прекрасно допълнение към всяка градина. С изящно изваяните си листа и разнообразието си от цветове и размери, тя бързо ще се превърне в истинска атракция. Най-широко разпространените са зелените хости, макар че много предпочитани напоследък са и тези, които са обагрени в бяло. Хостата също е многогодишно растение, което значи, че може бързо да обхване и други площи от градината.

Каладиум

Каладиумът е много обичано от градинарите цвете, заради ниската си цена и разнообразието от цветове. Добавен в градината, той бързо ще започне да се откроява и ще изпъкне на фона на другите растения. Можете да си набавите различни цветове и да оформите различни цветови зони.

Евтино и свежо

Най-добрият начин да засадите бързо и евтино градината си е като си набавите не толкова обичани или пък болнави растения, които са на много ниска цена. В края на лятото и началото на есента е най-лесно да се сдобиете с такива, защото много цветарски магазини разпродават поувехналите видове. С правилни грижи и редовно наторяване те бързо ще си върнат свежия вид. Това е и моментът да засадите нови храсти – така те ще имат достатъчно време да укрепнат преди да паднат сланите.