Prestigio пуска E-ink четец за електронни книги – Pixel Media

1
Добави коментар
GeorgeGeorgiev
GeorgeGeorgiev

Prestigio пуска E-ink четец за електронни книги

16 ноември 2010, 12:41

Първият четец с марка Prestigio, които използва технологията E-ink, ще се продава у нас на цена 349 лева

Компанията за електроника Prestigio активно навлиза на пазара на четците за електронни книги. Първият еBook reader от марката излезе на българския пазар само преди две седмици, а потребителите вече могат да намерят в търговската мрежа и продукт, базиран на популярната технология E-ink.

Prestigio Libretto PER3162B притежава всички основни функции, необходими на литературните фенове, а моделът може да се похвали и с агресивна цена – 349лв.

Устройството е създадено със стремеж към максимална компактност, но в баланс с техническите характеристики. Моделът лесно се побира в дамска чанта и тежи по-малко от 170 грама. За сметка на това 6-инчовият екран позволява достатъчно голяма площ за четене.

Дисплеят с технология E-ink поддържа 8 нива на сивото, а високият контраст предотвратява натоварването на очите при четене. Възможността за промяна в размера на шрифта дава на всеки потребител свободата сам да реши как ще изглежда текстът – нещо невъзможно при печатните издания.

Prestigio Libretto PER3162B поддържа всички разпространени формати за електронни книги, включително EPUB, FB2, PDB, PDF, TXT и HTML.

Батерията от 1400 MAh ще издържи прочитането на 4000 страници с едно зареждане – което би било достатъчно, за да преминете „Война и мир” 3 пъти.

Въпреки че устройството е предвидено основно за четене, то поддържа и богата гама от музикални формати, така че читателят да избере подходящото озвучаване според литературния жанр и настроението си. Тази опция е удобна и за възпроизвеждане на аудио-книги.

Prestigio Libretto PER3162B разполага с 2 GB вградена памет, като за запалените книгомани тя може да се разшири с microSDHC карта до 32 GB.

Освен традиционните аксесоари моделът идва и с калъфче от еко-кожа, включено в комплекта.

назад

предишна новина

следваща новина