БЕБЕЗОНА – Дъжд от есенни листа

6
Добави коментар
kamitoo
kamitoo

Есента е към края си и цветните корони на дърветата отдавна изчезнаха. Ако и на вас ви липсват топлите есенни нюанси можете да използвате някой от предстоящите дъждовни следобеди и да си направите истинска картина с пъстър дъжд от есенни листа.

Първо разпечатайте готов шаблон оттук http://www.busybeekidscrafts.com/support-files/fallingleaves.pdf или го прерисувайте върху картон. Инструкции: перфоратор молив ножици лепило маркери или пастели плътно затварящ се найлонова торбичка с цип с размери приблизително 15х18см цветна хартия- жълто, червено и оранжево

Инструкции

1. Изрежете торбичката точно над ципа, като внимавате да не го прережете.

2. Изрежете разпечатания шаблон със силуетите на дърветата и правоъгълник, който ще бъде гръб за картината. Оцветете стъблата на дърветата в кафяво, долното поле в зелено, а правоъгълният лист в синьо – той ще бъде фон на картината.

3. От цветна хартия нарежете малки квадратчета, които ще залепите на короните вместо листа. Най-лесният начин е да намажета с лепило цялата повърхност на короните и да лепите после едно по едно листата.

4. С перфоратор си направете много оранжеви, червени и жълти кръгчета.

5. Сложете ги в найлоновата торбичка и я затворете като внимавате да оставите малко въздух в нея, иначе листата няма падат. Затворете и изпробвайте „листопада“. Ако е необходимо добавете още листа. Помнете, че колкото повече въздух има в торбичката, толкова по-бързо ще падат листата и обратно.

6. Наместете цветните кръгчета в средата на торбичката и я залепете между шаблона с дърветата и картонената основа като намажете с лепило по краищата отпред и отзад.

7. Разтръскайте листата и се насладете на пъстрия есенен листопад.