Невероятното улично изкуство

68
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

25 Flares

25 Flares

×

Когато в България чуем за някакъв вид улично изкуство в повечето случаи си представяме графитите по стените на домовете ни. Има случаи обаче, когато това изкуство може да е повече от креативно и интересно.

Идващ директно от Обединеното Кралство уличният художник Mobstr успява някак да вдъхнови всеки със своите изпълнения върху стените. Типичен пример е текстът на стената от горната снимка гласящ “Може да се чувстваш над останалите, но аз съм над теб”, което е достатъчно за всеки да му обърне внимание докато се разхожда по улицата.

Неговите най – нови, че и по – стари произведения по улиците могат да бъдат намерени в профилът му във Фликр, където той сравнително често качва по нещо ново като горната картинка “Здравей цвят” изрисувана с наистина много цветове.

Интерес буди и тази идея за тухлена стена, на която всеки ред тухли е с раличен надпис, като например “Просто тухла в стената”, а на долният четем “Не просто тухла в стената”, докато на друг ред виждаме простичкото “Просто тухла”.

Може би за подобен вид провокации трябва много въображение. Някои пък ще кажат, че рисунките му са с повече текст, защото не може да рисува, но все пак да не забравяме, че всяка една добра картина е започнала от фаза идея, която е най – важната.

Тук пък виждаме една от любимите ми, която продължава в следващата снимка. На първата виждаме изцапана с боя стена и на заден фон се чете “Хайде, боядисай ме в бяло отново”.

Докато на следващата снимка виждаме същата стена вече боядисана в бяло и върху белият фон има просто един надпис, който гласи “Скучно”.

Това е следващият много интересен надпис, който виждаме на една от стените нарисуван наистина на високо и гласящ “Кой направи това и защо?”.

Тук виждаме една откровенна закачка с някой от колегите на художникът, където на стената е написано “Толкова много място, толкова малко въображение”. Мисля, че става ясно защо въображението е малко.

Това е една от любимите ми, на която виждаме как на една охранителна бутка е написано “Тишина моля, охраната спи”.

Горната и долната снимка са ми едни от фаворитите. На горната виждаме малък билборд, на който е изписано “Продължи нататък, няма нищо за гледане тук”. А на долната виждаме подобен билборд, на който пише “Спри да ме гледаш”.

Neshtoto.com