Диета на Кийра Найтли

3
Добави коментар
kozmo
kozmo

Кийра Найтли (Keira Knightley ) е родена на 26 март 1985 г. в Тедингтън, Англия. У нас е известна предимно от филмите „Карибски пирати”, „Наистина любов” (2003), „Крал Артур” (2004), „Усмиряване” (2005), „Домино” (2005) и „Гордост и предразсъдъци” (2005) и др.
Актрисата е смятана от мнозина за прекалено слаба, защото при ръст 170 см тя тежи обикновено 45 кг. Самата тя счита, че по-важно е да се чувства добре, да е енергична и здрава. Нейната майка Шърман Макдоналд твърди, че Кийра е наследила стройното си тяло от баща си, който в младостта си е предпочитал да се храни с мляко и мед, яйца, зеленчуци, но е избягвал месото и тестените храни. Майката с охота разказва как преди снимките на филма „Крал Артур” на дъщеря й (за ролята на  Гуиневир) била поставена задача да напълнее малко, но когато самата Шърман Макдоналд видяла хранителния план, заявила, че с такова хранене Кийра ще отслабне, защото всъщност яде много повече. Така се и получило на практика. По съвета на майка си актрисата продължила да се храни както обичайно, като добавила към ежедневното си меню протеинови коктейли.
В едно интервю актрисата съобщава пред журналисти, че не е от тези, които обичат да тичат по 10 километра и тренировките й в спортната зала са твърде нередовни поради липса на време, но всички, които са виждали великолепната й коремна преса, подлагат това твърдение на известно съмнение.
Мнозина от обкръжението на Кийра твърдят, че тя се придържа към диетата „the Lunch Box Diet”. Идеята е твърде проста и приложима за всеки, който цели да отслабне.
Вместо да се храни по заведения или да яде, каквото й предложат, Кийра Найтли взема всяка сутрин от дома специална кутия, в която има добре балансирана храна за нейните нужди и вкусове:
зеленчуци – 60% от общото количество;
малко белтъчини – пилешко и орехи (30%);
още по-малко въглехидрати, например кафяв ориз (10%).
Тя носи тази кутия със себе си през целия ден и похапва на малки порции. Така смята, че поддържа организма си в необходимия тонус, без да й се налага да се съобразява с определени часове. Чувства се енергична с този начин на хранене и й харесва. Сама признава, че си позволява вечер да изпива половин малка бутилка вино, което смята за много полезно.