Гледане на ръка

12
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Вгледайте се в двете си длани. Обикновено линиите на едната по форма или брой, или и двете се различават от линиите на другата. Рядкост е да срещнеш човек с еднакво набраздени длани и на двете ръце.

Лявата ръка е израз на заложения път и характера, а дясната- проявление на пътя и характера.

Линиите на ръцете се изменят при рязка смяна на обстоятелствата (например злополука, цялостно обновление на личността, коренна промяна във възгледите и т.н.).

Изпънете ръката си (не прекалено) с дланта обърната нагоре и я вдигнете на нивото на очите. Погледнете кои възвишения са най-обособени или изпъкнали. Всяко възвишение дава на притежателя си определени доминиращи черти(позитивни и негативни). Преценете сами, ако гледате на друг човек, вслушайте се във вътрешния си глас.

Ето и тълкуването:

Възвишението на Венера – издига се около основата на палеца. То има атрибутите на планетата Венера в Астрологията – например любов, красота и др. Представлява вашето физическо тяло и как се чувствате в него. Развито възвишение на Венера означава любов, нежност, надежда, гадателски способности, радост и удоволствие от живота, сърдечност, доброта, съчувствие, любов към дома, любезност, обича да се харесва, но не и да блести, не обича кавгите, шума. Жестокосърдечие, пресищане, сметкаджийство, студенина, бохемство, кокетство.

 

Възвишението на Луната – намира се срещу възвишението на Венера в долната част на ръката, близо до китката. Символизира качества като информираност, осъзнаване, възприемане, въображение и творчество. Когато има добре обособено възвишение на Луната, това е знак за състрадателна личност, която обича да се грижи за другите. Плоско възвишение от друга страна, показва въображение и чувство за съпричастност. Развито възвишние на Луната показва фантазия, въобръжение, душевно спокойствие, мечтателност, медиалност, авантюризъм, заблуждение в мислите, недостатъчна воля, недостатъчни сили за съпротива, податлив на всякакви влияния.

Възвишението на Меркурий – Точно както Меркурий е планетата на интелекта и мисловната дейност, възвишението на Меркурий (разположено под кутрето) касае психическите аспекти на индивида. Възвишението е знак и за спонтанност и комуникационни умения. Ако например то е добре оформено, това показва че човека много обича да пътува и да поема рискове. Ако е прекалено издигнато, това показва човек, който много говори и е ненадминат лъжец. Ако е плоско, това сочи, че човека е срамежлив, стеснителен или просто скучен. Развито възвишение на Меркурий говори за успех в науките и търговията, стремеж към забогатяване, спекулация, организация, добър ум, разпоредителност, изобретателност, ораторски способности. Лихварство, кражба, лъжа, хитрост, подражание, демагогство.

Възвишението на Марс – Всъщност има две възвишения на Марс – Отбранителното или Негативното възвишение, което е над възвишението на Венера, близо до палеца и Агресивното или Позитивното възвишение, което е на срещуположната страна на ръката. И двете са символ на качества като смелост, сила и агресивност (или липсата на тези качества). Негативното възвишение е символ и на енергията, докато Положителното на силата на духа. Развити/о възвишение/я на Марс означава/т храброст, стремеж към действие, увереност в достигане на целта, добродушие, любов към семейството, страхливост, страст, злоба, разрушение, жестокост, грубост.

Възвишението на Сатурн – представлява мъдрост и проницателност, точно както планетата, на която е кръстено. Едно добре развито възвишение означава, че човека има силно развито чувство на отговорност. Ако е прекалено издигнато (особено, когато се комбинира с дълги пръсти), човекът е студен и резервиран. Плоско възвишение на Сатурн означава човек с лек и приятен характер и оптимист. Развито възвишение на Сатурн има човек, който не понася подчинение, презира общественото мнение, бои се да не бъде смешен, недоверие, прилежание, трудолюбие, търпение, обича науките и природата, философияа и религията, пресметлив, наблюдателен, не обича войните и войниците, не признава началство над себе си, безразличен към семейство и деца, упорит, любопитен, опечален от всичко, недоволен, новатор по дух, играч, отмъстителен, замислен, често меланхолик, скъперник, страхливец, преживява множество душевни тревоги.

Възвишение на Юпитер – намира се под показалеца. Показва амбиция, самочувствие, лидерство и справедливост. Ако това възвишение е плоско, на човека може да му липсва самочувствие. Ако е доста изпъкнало, той може да бъде арогантен. Наличието на малка линия между линията на сърцето и линията на разума, е знак за придобиване на богатство. Развито възвишение на Юпитер – достойнство, справедливост, стремеж към висши цели, почит, уважение, смелост, гордост, радост и удовлетворение от живота, дружба, приятелство, стремеж да покровителстват, потребност да властват, великодушие, благородство, административни способности, добри маниери. Своенравие, прекаляват с хубавата храна и алкохола, преситеност от живота, комфорт, удоволствие, слава, етикет, желание да господстват, гордост, егоизъм, гняв(без злоба), самохвалство.

Възвишение на Аполон – намира се в основата на безименния пръст. Ако възвишението е добре оформено, човека е сърдечен и е оптимист, излъчва ентусиазъм. Ако е плоско, тогава човека е студен, циничен, не оценява малките неща в живота. Ако е прекалено изпъкнало, този човек е нечувствителен и обича да се вслушва само в собствения си глас. Развито възвишение на Слънцето или Аполон- възвишена религия и изкуство, етичен, търпелив, близо до идеала, поетичен, широк поглед на нещата, прекланя се пред красотата, уважаван и обичан от много хора, спокоен, радостен, чувствителен, привързва се, храбро понася загуби, отстъпчивост, покорство,трезви преценки. Любов към разкоша и златото, фанатик, хазартен.