Фетучини със сос от сметана, спанак и пуешко-Основни Ястия: месни-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

5
Добави коментар
Marauder
Marauder

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Фетучини със сос от сметана, спанак и пуешко

Съставки (в полето по-долу опишете нужните продукти) за 6 Порции:

1пак.фетучини3с. л.масло1бр.глава лук, наситнен6бр.чесън (скилидки)3с. л.брашно-сол-черен пипер1чашабланширан и нарязан спанак4бр.сушени домата1чашаготварска сметана0.50чашавода200гр.пуешко филе

Приготвяне или как се готви ястието

Поставяте вода в голяма тенджера и след като е завряла поставяте пастата. Варите според описанието на опаковката – обикновено е 12, 15 минути. Докато чакате да се сварят фетучините в тиган на средна температура разтопете маслото, прибавяте лука и чесъна като разбърквате непрекъснато и внимавате да не покафенее лука, а само да стане мек и прозрачен, ако е необходимо, намалете температурата.

Прибавете брашното, солта и черния пипер и бъркайте непрекъснато, нека брашното хубаво се изпече, но все пак внимавайте да не загори и да няма бучици. Колкото повече го готвите, толкова по-вкусен ще е сосът. Прибавете нарязаното пуешко филе, нарязаните на ситно сушени домати и бланширания и нарязан спанак. Разбъркайте всичко добре, така че брашното хубаво да полепне по всички продукти. Намалете котлона и бавно добавете сметаната. Внимавайте много бързо ще се получи гъст сос, така че трябва водата да ви е подръка и постепенно добавяйте и от ния. Трябва да се получи не много рядък сос. Преди сосът да е заврял го отстранете от котлона. Не позволявайте сметаната да заври, защото ще се пресече и ще стане много неприятно.

Пастата би трябвало вече да е готова, изцедете я от водата и я сервирайте в подходящя чиния, залейте отгоре сосът и разбъркайте. Може допълнително да подправите с черен пипер по ваш вкус.

Подобни рецепти…

рецепта за Свински уши на фурна рецепта за Панирани пилешки бутчета рецепта за Новогодишен специалитет рецепта за Сарми с месо от пуйка и сланина рецепта за Свинско фаршировано филе рецепта за Пилешки бутчета в марината рецепта за Икономични шницели рецепта за Овчарски пай от kate рецепта за Препечено свинско филе рецепта за Пиле фантазия Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:20 минСложност:много леснаПорции:6 порцииКоличество:Страна/Регион:Цена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:25.11.2010 (чт) 11,48,23 UTCпрегледа:3645Регистрирайте се, за да оставите коментар.