Кристалина Георгиева е обявена за еврокомисар и европеец на годината

6
Добави коментар
Galana
Galana

Кристалина Георгиева е обявена за еврокомисар и европеец на годината
1.12.2010

Премиерът Бойко Борисов се похвали с хубавото лице на България, което стана и еврокомисар и европеец на годината, а именно нашият еврокомисат Кристалина Георгиева. Тя е еврокомисар по въпросите на Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и отговор при кризи. А официалните награди, които получи от изданието за европейска политика “Юропиън войс” са „Eврокомисар на годината“ и „Европеец на годината“. 

Главният редактор на “Юропиън войс” разказва, че българката е станала еврокомисар инцидентно, но до февруари тя вече бе впечатлила хората. Цялата 2010 година бе една трудна година за Европейският съюз, но въпреки това така представената награда празнуват някои значителни постижения. Така проведеното гласуване показа, че все още доброто все още е съсредоточено в лицето на ЕС, в световен мащаб, както и световен партньор що се отнася до хуманитарна помощ, казват още авторите на публикацията. Това е втората награда за български еврокомисар, след като преди две години, през 2008 година Меглена Кунева спечели наградата „Европеец на годината“.

Премиерът Бойко Борисов изказа желание да се присъедини към пожеланията към Кристалина Георгиева за отличията от страна на европейските ни партньори. Кристалина Георгиева даде кратко интервю по БНР, в което изказа своите благодарности към българите, които я подкрепиха и обеща да работи за тях. Тя благодари също и на европейските граждани, за това, че те са оценили нейните действия в хуманитарната дейност.