Обувки за бала – как да изберем най-подходящите за нас

6
Добави коментар
balovebg.com
balovebg.com

Търсите официални обувки за бала? Вижте нашите съвети и идеи за това как да изберете идеалните обувки за вашия абитуриентски бал.

 Съобразете се с роклята

Безспорно, първото и най-важно нещо, което трябва да имате предвид, е обувките ви да подхождат на роклята. Съществува правилото: изберете по-семпъл цвят и модел, ако роклята ви е по-бляскава и пищна и обратното – ако роклята ви е по-обикновена, изберете по-атрактивни обувки. По възможност, винаги прилагайте роклята, когато избирате обувки, дори и на снимка. Ако ще носите чорапогащи на бала, прилагайте за сравнение и тях.

Дължина на роклята и модел на обувките

Имайте предвид, че ако сте с рокля, дълга до пода, обувките ви ще са едва забележими. В този случай е по-удачно да изберете обувки без токчета. Ако роклята ви е къса или асиметрична, обувки с високи токчета или сандали с каишки са по-добрият избор.

Цвят

Обикновено първо се избира роклята, ето защо цветът на обувките най-често се избира според цвета на роклята. Ако сте избрали, например, червена рокля, червените обувки са почти задължителни. Но ако не откривате точния цвят – без паника. Не се стресирайте, не е задължително цветове да си пасват едно към едно. Потърсете обувки, чийто цвят е от нюанса на роклята, но с една идея по-тъмен от нейния. Неутралните цветове също вършат идеална работа: страхотният сребрист цвят се харесва от много хора, защото си пасва с доста цветове и модели рокли. Черният цвят си остава класика и също е масово избиран заради своята универсалност. 

Златен, сребърен или бял цвят подхождат на по-светлите рокли. Черното или сивото пък отиват на по-тъмни рокли. Ако си харесате обувки, които не пасват на роклята няма да е голяма беда, стига обаче контрастът да не е очебиен. Пробвайте много цветове обувки. Понякога цвят, за който не сте и подозирали може да изглежда страхотно, затова не отписвайте обувки, без да сте ги пробвали.

Комфорт

По принцип, комфортът трябва да е критерий номер едно при избора на обувка, особено ще ви се наложи да танцувате. Ефектът от бляскавите обувки се изпарява ако изпитвате болки при всяко стъпване след това. В практика у нас се превърна през последните години на баловете да се носи втори чифт неофициални обувки, с които да се танцува свободно на дансинга.

Високи токчета

Най-често младите момичета избират обувки с много високи токове. Ако не сте носили до бала такива обувки, обаче, не ви съветваме да го правите точно на тази вечер. Добър компромисен вариант са обувките с висока платформа – с тях ще почувствате отчасти височината на токчетата, но и комфорта на равните обувки.

 И не на последно място: от значение и колко е висок кавалерът ви – имайте го предвид, освен ако нямате нищо против да стърчите една глава над над него.

Не се притеснявайте от избора си. Важното е да се чувствате удобно, независимо от странните погледи на момичетата около вас – най-вероятно в момента изпитват болка от стягащите ги обувки.