Лазерно лечение на разширени вени в „Пирогов” - health.bg - Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови - варикоза, лазер, венозни...

Лазерно лечение на разширени вени в „Пирогов” - health.bg - Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови - варикоза, лазер, венозни...

Лазерно лечение на разширени вени в „Пирогов” Неотдавна съдовите хирурзи от спешния институт „Пирогов” приложиха лазерния метод за лечение на разширени вени.

Това съобщиха от лечебното заведение

В страната методът се използва от две-три години при лечение на хронична венозна недостатъчност, вследствие на клапни венозни увреждания на голямата или на малка повърхностна вена на долните крайници, включително и при болни с доста напреднали венозни разширения и появили се венозни язви.

Манипулацията е амбулаторна и се извършва в хирургична зала, при което се постига запушване на голямата или на малка подкожна вена, посредством светлинната енергия на лазерния лъч, която се поглъща от хемоглобина на кръвта и се превръща в топлина. Във вътрешността на вената температурата достига до 70 градуса и вената буквално се „заварява”.

Благодарение на метода се запазва двигателната активност на пациента веднага след манипулацията,...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност