В кой ден от седмицата си роден? Виж неговото значение…

10
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Още от древни времена хората са считали, че жизнения път и развитие на всеки човек се определя от деня на неговото раждане. Освен на самата дата на раждане, важно значение се отдава и на деня от седмицата, в който сте родени.
Ето защо винаги хората и до днес проявяват особен интерес към това какви послания и поверия носи денят на тяхното раждане.
Може би всеки един ден от седмицата притежава свой собствен, скрит смисъл, зад който може да се крие загадката на всичко онова, което ни се случва.

Понеделник

Понеделник е един хубав ден на който да бъдеш роден. Човекът роден в понеделник ще има добър живот, ще бъде много обичлив. Красотата му ще впечатлява всички около него, а очите му ще излъчват светлина.

Вторник

Вторник се смята, че е лош ден за раждане. В този ден хората , които се родят стават скандалджии, но са богати и живеят дълго. Но вторникът им носи опасност да ги сполети нещастие. Смята се, че във вторник има един зъл час, но никой не може за каже кога е. Най – лошо е да си роден в този час. Злата орисия е винаги с този, роден по това време. Не непразно вторникът преди Великден е наричан “черен вторник”. Роденият на него човек е нещастен цял живот.

Сряда

Роденият в сряда човек ще живее до дълбока старост. Ще бъде сърдечен и верен, но няма да бъде богат. В някои райони на страната се избягва зачеването на дете в сряда, за да не се роди с недъзи. Не трябва да се работи, за да не изгорят децата от тази къща. Дори мъжете не се бръснат, а жените не мият косите си, за да не останат вдовици. За най – опасна е смятана русалска сряда. Роденият на нея човек ще бъде цял живот без късмет.

Четвъртък

Четвъртъкът е смятан за добър и за лош ден да бъдеш роден. Добър защото човекът ще е красив, с умни очи и светло лице. Лош, защото ще е вечен скитник, без да успее да пусне корени където и да било. За най – лош е смятан четвъртъкът през първата седмица на Великите пости. Не напразно народът го е нарекъл Въртоглав четвъртък.

Петък

Роденият в петък човек ще успее в живота – ще получи добро образование, ще забогатее, ще живее дълго. Но винаги ще има нещо, което ще му липсва.
В календара съществуват така наречените черни петъци, които на брой са дванадесет. В тези дни е забранено на жените да работят, защото ако го направят това ще доведе болести и беди. В някои райони се счита, че петък не е добър ден за нови начинания.
/Може би ще искате да научите нещо повече и за Петък 13 ?/
Събота

Народните поверия казват, че човек роден в събота ще има гадателски способности и ще може да поглежда през вратата на световете. Роденият в събота ще се занимава с това, което харесва и ще име възможност да пътува, от него може да излезе добър търговец. Роденото в събота дете е на уважение и почит в семейството. То е смятано за дар от Бога и ще носи щастие на всички около него. Злите сили се страхуват от него и бягат надалеч. Име поверие, че на родените в събота не им действат магии.
Неделя

Родените в неделя се считат за щастливци, посочени от съдбата. Без особени усилия те постигат всичко в живота – и богатство, и слава, и знания. Те ще са красиви, ще обичат истината и ще мразят лъжата. Ако са момичета, ще обичат да се кипрят, но пък и всичко, което сложат ще им отива. На родените в този ден обикновено се дават имена като Неделя, Делчо./

Провери ТУК – Вечен календар

А Вие в кой ден от седмицата сте родени? 🙂