Прически с бретон Зима 2011 ~ Хубава коса

7
Добави коментар
marta453
marta453

Бретонът е най-лесния начин да промените прическата си без да губите много коса. Подходящ е за всяка дължина на косата. Стои добре и на къси, средно дълги и дълги коси.

За прическа с бретон типа коса също не е от значение. Изглежда добре и на прави, чупливи и къдрави коси.

Не е за подценяване и факта, че бретонът подмладява – идеален камуфлаж е за бръчките по челото.

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразим при избора на бретон е формата на лицето.

Ако лицето ви има идеалната овална форма, може да си позволите всякакъв бретон – плътен, подстриган под права линия или бретон на пластове, обърнат на една страна, филиран бретон и т.н.

Ако обаче имате кръгло или квадратно лице за вас е подходяща прическа с дълъг бретон, обърнат на една страна или асиметрична прическа с бретон на пластове.

Вижте какви бретони показаха стилистите в колекциите си за този сезон и изберете най-подходящия за вас:

Прав бретон Подстриган под права линия бретон до веждите:

Трик: Използвайте сешоар и плоска четка. За да стои добре вашият прав бретон и да има блясък издухвайте кичурите надолу.

Асиметричен бретон С асиметрия може да внесете динамика в прическата си:

Трик: Използвайте гел или друг стилизиращ продукт, за да фиксирате бретона. Особено внимание обърнете на началото и края.

Тежък бретон Този вид бретони стоят най-добре на прави прически с гладки коси и блясък.

Трик: За да подсилите бляскавия ефект използвайте серум за блясък. Със сешоар издухвайте бретона надолу, за да стои прав и добре оформен.

Бретон на пластове Много стилисти показаха в колекциите си за есен-зима 2010-2011 бретони на пластове във всякакви прически. Може да се каже, че това е хита сред бретоните за този сезон.

Трик: Такъв бретон може да се носи обърнат на една страна върху челото или със стилизиращи продукти да се обърне нагоре и да открие челото. Една прическа – две различни визии. Много удобно, нали. Още подобни прически може да видите в колекцията на Jean Louis David

Дълъг бретон на една страна Още един горещ моден тренд за бретоните на този сезон. Дълги, обърнати на една страна бретони видяхме по време на ревютата за есен-зима 2010-2011

Трик: Ако сама подстригвате бретона си, за да е достатъчно дълъг при обръщането на една страна, режете най-много до върха на носа.

Стайлинг: Ако бретона ви не иска да стои прав, изпалзвайте преса за коса, като преди употреба я изключите (за да не стане прекалено прав) Ако не искате бретона да е прилепнал към челото, използвайте маша – подвийте краищата му навътре. Ако бретонът ви се омазнява бързо вместо да го миете всеки ден, използвайте сух шампоан.