Защо женените мъже са по-добри граждани?

48
Добави коментар
boreca6
boreca6

Защо женените мъже са по-добри граждани?

Редица проучвания са доказали, че женените мъже са по-отговорни, по-малко агресивни, по-малко склонни към нарушаване на закона и по-здрави психически, отколкото ергените.

Но никога досега не е било ясно дали бракът предизвиква антисоциално поведение при мъжете, или социопатите по-рядко се женят.

Американско проучване, публикувано в Archives of General Psychiatry, предполага, че и двете възможности са верни.

Учените са проследили 289 идентични близнаци от мъжки пол, за да установят какво влияние има сватбата върху иначе еднакви мъже.

Резултатите показват, че намалените нива на асоциално поведение при женените мъже е по-сложно, отколкото се е смятало досега.

Бракът като цяло е полезен за силния пол, поне от гледна точка на намаляване на противообществените прояви, но данните показват, че не е случайно кой се жени и кой не.

Проучването изследвало мъжете, когато били на 17, 20, 24 и 29 години, и установило, че участниците, които имали по-малко противообществени прояви на 17 и 20, били по-често женени на 29 години. След сватбата асоциалното поведение намаляло още повече.

Мъжете, които са по-малко асоциални, се женят по-често и стават още по-цивилизовани след встъпването в брак.

Учените предполагат, че бракът влияе на контактите с индивиди с лошо поведение, което също има ефект върху социализацията на мъжете.

бутони за социални мрежи