Лаптопът на Джеймс Бонд

8
Добави коментар
laptop.bg
laptop.bg

Лаптопът на Джеймс Бонд
Sony разкри, че в близко бъдеще ще пусне в продажба специална Vaio Z серия, създадена за феновете на филмовата поредица с участие на Джеймс Бонд. Произведени са само 700 бройки, които ще се появят на пазара приблизително около премиерата на новия филм “Quantum of Solace”…
Новият лаптоп ще се предлага с предварително инсталирана Windows Vista Business и ще тежи по-малко от 1.5 килограма, което го прави конкурентен с най-популярните нетбукове на пазара. От японската компания обаче не разчитат само на именитата холивудска поредица, за успешната продажба на лимитираната серия, като са се постарали и над техническите характеристики на ноутбука. Bond Vaio Z използва 2-гигахерцов Intel Core 2 Duo P9500 процесор, 4 гигабайта оперативна памет и 320GB твърд диск. В малкото шаси на 13.3-инчовия лаптоп са събрани също устройства за поддръжка на безжична 802.11 Draft-N връзка, Bluetooth и най-интересното – BluRay драйв.  Батерията пък издържа над 5 часа в режим на работа.„Имаме усещане, че фактът, че сме интегрирали BluRay устройство в лаптоп с такъв размер е едно запомнящо се постижение”, каза Крис Труит, продуктов мениджър на Sony Vaio UK. “Комбинацията на това устройство, процесор от висок клас и флаш памет в лаптоп, тежащ по-малко от килограм и половина, прави James Bond Vaio Z една от най-желаните машини, която сме създавали някога”.
Поръчки за ноутбука с гравирано 007-лого, ще се приемат от следващия вторник. Очакваната цена е около 7500 лв.

[wp:svejo-net]

Автор: Симеон НиколовГлавен редактор в Laptop Media (Laptop.bg, Tablet.bg, Smartphone.bg, Ele.bg). Живее в Пловдив, а основното му занимание е да анализира и тества всички нови и интригуващи мобилни устройства.