Тенис: Григор Димитров срещу Роджър Федерер?

9
Добави коментар
Grimnir
Grimnir

Талантът Григор Димитров бе награден за Спортист №1 на България за месец…юли, а баща му Димитър Господинов бе определен за най-добър треньор. Час преди да отлети за Мадрид 17-годишният носител на Малък шлем при юношите отговори на въпроси на медиите. Гришо разкри любопитен момент преди участието му в квалификациите в Базел другия уикенд.

„Директорът на турнира в Швейцария ни изпрати мейл с покана за участие в квалификациите. Попита ме дали не бих участвал в два демонстративни мача срещу тенисисти от основната схема преди началото. Естествено приех. Турнирът е в чест на 10-ата годишнина от титлата на Роджър Федерер в юношеския Wimbledon“, разказа Димитров.

Не е изключено единият от мачовете да бъде срещу митичния Федерер, ако се приеме, че шампионът от Лондон 1998 година ще предаде символично щафетата на победителят от 2008 година. Но това ще остане в тайна до следващата седмица.

Господинов потвърди информацията на racketi.com, че лично Йон Циряк е дал благословия за „уайлд кард“ на турнира от „Мастърс“ сериите в Мадрид. Той допълни, че голямо съдействие е оказал самият Орлин Станойчев, който е близък с румънския милиардер.

„Григор има качества за играч от Топ 100, но не бързаме с резултатите. До края на годината Григор ще играе освен в двата турнира на АТР още в два в Германия. След това се отдаваме на физическа подготовка и ще ходим в Лас Вегас през ноември при треньора на Андре Агаси“, обясни бащата и наставник на шампиона.

Гришо призна, че след победа на следващия ден изпълнява същите неща като един вид ритуал, но заяви, че не е суеверен. Той си е взел всички изпити в спортното училище в Хасково.