Рибките и фън шуй

5
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

За да имате домашно животно, трябва да осигурите пари и време. Ако нямате нито едно от двете, започнете с рибка. Съгласно фън шуй, рибите привличат в дома ни не само пари, но и успех.

Рибките по-малко от другите домашни любимци, се нуждаят от вашето присъствие. Те няма да умрат от скръб, ако вечер ви няма, и не следят кога сте у дома и кога не. Рибите са друго нещо – те способстват за хармонизацията на нашето жизнено пространство, а наедно с това и за вашия живот. Във всеки случай специалистите по фън шуй са уверени в това.

Основното при купуването на рибка е да изберете колко на брой и в какъв аквариум. А също така и къде у дома да поставите съда с рибката/рибките.

Размерът на аквариум:

Ако изхождаме от желанието да внесем в живота си богатство, то най-подходящите размери са: дължина 38 см, височина 38 см и ширина 26 см. Защо 26 и 38? Размерът 26 е свързан с Властта, цъфтежа, властта и почет към семейството. Размерът 38 пък – със Състоянието и големия приток на пари. Колкото до формата – използвайте правилни форми – квадрат, правоъгълник, кръг и осмоъгълник.

Думата „риба“ и „изобилие“ в китайския език обозначават едно и също – символа на богатството.

Къде да поставим аквариума?

– вляво от входната врата /стоите с лице към вратата/аквариумът ще донесе положителна енергия в живота ви. – на Изток рибките „обещават“ приток на енергие в сферата на здравето и семейството. В този сектор е уместно всичко, свързано с водата – аквариуми, фонтани, водни пейзажи, синият и черният цветове поотделно. – най-доброто място за аквариума е юго-изток /в хола е идеално/. Квадратен или правоъгълен аквариум на юго-изток ви гарантира благополучие и успех в материалните дела. По същия начин ще „работи“ и кръглият аквариум! – за посока север най-добрият избор е кръглият аквариум. Благодарение на него, ще ви съпътства успехът в кариерата. – единственото табу: не слагайте аквариум на юг, а също така в спалнята и кухнята.

Колко рибки?

Три рибки са най-добрият вариант – това число символизира енергията Ян.

Девет символизира хармонията между небето и земята.

Във всеки случай – рибките в аквариума трябва да бъдат кратни на 3!