Келтски хороскоп: Коя е твоята фея? – Овен, Телец, Близнаци

6
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Вярваме или не, но освен хора на земята живеят и други същества. Не, не само растения, животни и риби, а и духове, нимфи, сирени, феи. А всеки зодиакален знак, оказва се, има своята фея.

Съдейки по приказките и легендите, феите са добри вълшебници, кръстници. Те бдят над своите „деца“ и щедро ги даряват.

Келтската митология приписва на феите доста изключителни качества. Феите са дванадесет на брой, четири от които са кралици (Парадис, Маб, Мелузина и Холда), четири са принцеси (Моргана, Вивиан, Естрела, Арил), а останалите четири са изключителни дами (Гластинт, Ургания, Селкия и Мелиора). Всяка от тях владее една от природните стихии: земя, въздух, огън или вода. Смята се, че феите следят и пазят екологичното равновесие на планетата. Всяка една от тях има помощници: гноми, които отговарят за стихиите на земята, силфиди (стихиите на въздуха), саламандри (стихиите на огъня), русалки (водни стихии).

Келтската митология е намерила отражение в зодиакалната система. На всеки знак от зодиака принадлежат определени качества. Феите от своя страна спомагат за тяхното развитие. Ако желаеш вълшебните сили да ти помогнат, се обърни към феите. Но бъди внимателен в желанията си!

Овен Кралица Парадис

Тя е повелителка на изгрева и светлината. Парадис ще те преведе през тъмнината и ще ти помогне да преодолееш всяко препятствие. С нейна помощ дори това, което не очакваш, ще се осъществи, и ще постигнеш изключителни резултати. Помощници на кралицата са саламандрите (духовете на огъня). Те разрушават препятствията. Ако ти предстои трудност, помоли кралицата за помощ: „Повелителнице на вълшебните духове, светлината и огъня, преведи ме през тъмнината, помогни ми…“.

Телец Принцеса Вивиан

Диамантите са най-добрите приятели не само на жените, но и на феята Вивиан. Принцесата благоприятства финансови успехи, а същото така помага в достигането на вътрешна хармония и красота. Помощниците й са гномите (горските духове). Те носят материално благополучие. Ако не можеш да завършиш някоя работа, помоли Вивиан: „О, принцесо, господарке на гората, ела ми на помощ…“.

Близнаци Изключителната Мелиора

Тя властва над южните ветрове. На крилата си те носят успехи. Мелиора ще ти помогне да живееш леко и щастливо. Препятствията в живота ти ще бъдат прогонвани от помощниците й селфиди. Ако си разочарована, Мелиора ще върне желанието ти за живот, само я помоли: “ О, Мелиора, повелителнице на ветровете, махни камъните от моя път…“.