Стави – гъвкавост и подвижност

4
Добави коментар
naturalenergy.bg
naturalenergy.bg

Стави – гъвкавост и подвижност

 

Ставите и ставните капсули свързват костите в човешкия организъм. Съществуват стави с различна форма, здравина и подвижност в зависимост от тяхната функция. Например тези между прешлените на гръбначния стълб са здрави и не толкова подвижни за разлика от тези, разположени в китките и пръстите.

Ставата представлява свързване на две или повече кости в човешкия скелет. Те позволяват на костите да се движат, като са едновременно неразтегливи, но еластични и гъвкави. Също така поддържат и стабилността, тъй като в местата на ставните съчленения костите се стабилизират от здрава фиброзна съединителна тъкан, изграждаща ставните връзки или лигаменти.

 

Съществуват три типа стави:

     v Фиксирани стави – подобно на сутурите между черепните кости не позволяват движение;

     v Частично подвижни хрущялни стави – междупрешлените дискове са с ограничена подвижност;

     v Синовиални стави – свободно подвижни.

 

Ставите ни ежедневно са подложени на сериозни натоварвания. С течение на времето това неминуемо води до износване, най-вече при хора с наднормено тегло, спортисти или хора с професии, натоварващи ставите (например седене пред компютър и про­дължителна работа с мишка и клавиатура, работа с различни инструменти, често заемане на принудителни пози и т.н.).

Ако не се грижим за ставите си както трябва, след определено време те могат да се износят или възпалят, да се намали гъвкавостта и подвижността им и така съществено да се влоши качеството на живота ни.

Много неща, които наричаме храни, са вредни за ставите, тъй като ги задръстват с токси­ни, влошават кръвоснабдяването им или водят до възпаление.

 

Какво е решението?

 

Най-важното е да снабдяваме ежедневно ставите си с хранителни добавки, които възстановяват хрущяла, предотвратяват и лекуват възпалението, подобряват кръвоснабдяването и ни по­магат да бъдем гъвкави и подвижни.

 

Как да открием правилната формула?

 

АкваСорс продукти за Вашите стави

 ФЛЕКСИБИЛИТИ

Това е единственият продукт, създаден специ­ално, за да решава трите най-важни ставни проблема:

     v Предотвратяване или облекчаване на възпалението;

     v Възстановяване и подхранване на ставния хрущял;

     v Подобряване на гъвкавостта и подвижността.

 

Флексибилити е продукт, изключително ефективен при износване, травми, болки, скованост, остеоартрит, ревматоиден артрит и всякакви други проблеми със ставите. Това се дължи на комплексното, синергично действие на уникалната комбинация от прове­рени във времето природолечебни средства и клинично изпитани, патентовани съставки с доказана ефективност при ставни проблеми, които нямат аналог или алтернатива на пазара.

 

Възпалението

 

Benolea™/Бенолеа/ е патентован екстракт от маслинови листа, който ефективно подобрява циркулирането на кръвта до ставите. Богат е на олеуропеин – мощен имуностимулант, ефективен срещу редица инфекции, в това число и гъбичкови. Освен за ставите, олеуропеинът е полезен и за сърце­то, тъй като е природен антиоксидант, предпазващ от окисление добрия холестерол.

 

Opti-MSM®/Опти-МСМ/ е патентована форма на МСМ, която е получена по специална технология и е ефективна при повечето ставни възпаления и травми и помага за намалява­не на болките и отоците. МСМ (метил сулфонил метан) е сяросъдържащо съединение, жиз­нено взжно за здравината на съединителната тъкан, сухожилията и ставните връзки.

 

Алое Вера се използва от векове за успокояване на възпаления и отоци и е известно с детоксикиращото си действие. Тук то е включено в много концентриран вид (200 пъти), за да подсили още повече действието на Opti-MSM и Benolea.

 

 

Възстановяване на ставния хрущял

 

Много важно условие за нашата гъвкавост и подвижност е доброто състояние на ставния хрущял, служещ като буфер, който омекотява ударите между костите и улеснява движението в ставите. Ставният хрущял е изграден от съединителна тъкан, богата на колаген, еластин, хиалуронова киселина и вода. Тези съставки са от критично значение за неговата здра­вина и еластичност. Затова във Флексибилити се съдържат именно тези вещества, които осигуряват оптимално подхранване и възстановяване на хрущялната тъкан.

 

Chondractiv™ /Хондрактив/ е патентована смес от колаген, хондроитин и хиалуронова киселина. Уникалното при този нов, високоефективен продукт е това, че той едновременно подхранва, обновява и възстановява ставния хрущял, предотвратява разрушаването му и възпалителните процеси и подобрява подвижността в ставите. Двойно слепи проби, контролирани с плацебо доказват, че редовната употреба на Хондрактив подобрява подвижността и намалява със 73% нуждата от нестероидни противовъзпалителни лекарства.

 

Екстрактът от хмел (концентриран 4 пъти) съдържа изо-алфа-киселини и други съставки с противовъзпалително действие, които предотвратяват възпалението и подпомагат възстановяването на ставния хрущял.

 

 

Гъвкавост и подвижност

 

Всеки човек иска да бъде гъвкав и подвижен, но с времето това става все по-трудно. Натоварванията, травмите, възпаленията и възрастта се отразяват на всеки. За да поддържаме ставите си подходящите хранителни добавки са просто задължителни.

 

Regenasure® /Регенашуър/ e единствената съществуваща вегетарианска форма на глюкозамин (като хидрохлорид). Съдържанието на глюкозамин в Регенашуър е значително по-високо (83%) в сравнение с обикновения глюкозамин сулфат (само 65%), добиван от черуп­ки на морски мекотели. Освен това Регенашуър е по-чист продукт, защото не съдържа оста­тъци от тежки метали и други токсини, които се натрупват в морските обитатели, и може да се консумира от вегетарианци и хора, алергични към морски дарове.

Глюкозаминът нормално се произвежда в тялото ни и участва в изграждането на ставни­те структури – хрущял, връзки, капсули и синовия (ставната течност). Той прави ставите едновременно по-здрави, по-сочни и по-гъвкави, тъй като отговаря за достатъчното водно съдържание на хрущяла. С възрастта способността ни да синтезираме глюкозамин намалява, ставите ни изсъхват, хрущялната тъкан изтънява и се износва. Това води до болки, възпаления, дегенерация и ограничена подвижност. Единственото решение е да се приемат хра­нителни добавки с глюкозамин,тъй като обикновените храни почти не го съдържат. А най-добрата форма на глюкозамин днес е Регенашуър.

 

Celadrin® /Целадрин/ е патентован комплекс от естери на специално подбрани мастни киселини, които предотвратяват изхабяването на ставите. Целадрин намалява възпаление­то и болката без странични ефекти, укрепва ставните повърхности, подобрява качеството на ставната течност („смазката“, улесняваща триенето) и възстановява подвижността и гъвкавостта. Ефектът му е бърз и сигурен при всеки човек.

 

Синергия

 

Флексибилити комбинира в едно цяло действието на пет патентовани ефективни съста­вки като по този начин се получава синергия и по-бърз и траен ефект. Всички съставки на Флексибилити са клинично тествани, с доказана ефективност.

Това прави Флексибилити най-добрия съществуващ на пазара препарат за комплексно решаване на всички ставни проблеми чрез едновременно повлияване на всички най-важни механизми на увреждане на ставите.

 

 

Други продукти на АкваСорс, полезни за вашите стави и кости

 

Супер Антиоксидант

Комплекс от най-мощните натурални антиоксиданти. Неутрализира свободните радикали в организма. Продуктът има не само антиоксидантно действие, той притежава профилактичен и регенеративен ефект. Увеличава гъвкавостта на ставите, помага при артрит и спортни травми.

 

КолАктив Коластра

Повишава плътността и здравината на костите чрез своите растежни фактори. Ускорява заздравяването и възстановяването на ставите.

 

Хималайска кристална сол

Полезната сол – естествена, чиста и непреработена, с широк спектър на приложение. Богата на ценни минерали и енергия. Укрепва костите и намалява остеопорозата.

 

Остео-Форте

Продукт, подходящ за поддържане на здрави кости и помагащ при остеопороза.