иновации

18
Добави коментар
zhivka
zhivka

Как да се спести място в кухнята.

Спестете пространство в кухнята.
Кухнята често е  сърцето на дома, където семейството се събира за подготовка на храна и дори да забавлява приятелите. Когато кухненското пространство е оптимизирано, за приготвяне на храна и подреждане, става по-ефективна, комфортна и приятна. Ето някои съвети за това как да се организира и ефективното използване на кухненското пространство.

Какво ви е нужно:
Куки
Скоби
Рафтове
Ламарина и магнити

1.
Складирай прибори и инструменти ергономично. Съберете често използваните прибори за готвене като черпаци, смесителни лъжици и шпатули в голям буркан в близост до печката.Съберете  ножове, рендета, лопатки и мерителни лъжички в чекмеджета, в близост до зоната за приготвяне на храна.
2.
Инсталирайте  на стената бурканчета за подправки.
Окачени елементи по стените, за да се освободи насрещно място. Прикрепете куки за окачване на чаши.Закрепете закачалки за ролки и кърпи. Инсталиране на скоби и рафтове за съхраняване на малки уреди или тенджери и тигани.
3.
Използвайте върховете на шкафове.
Използвайте върховете на шкафове за съхранение на (и дисплей) рядко използвани кухненски аксесоари.
4
Поставете едно в друго за да спестите  място за съхранение. Подредете тенджери и тигани един в друг. Купчина чаши и блюда. Сортиране и стека пластмасови контейнери и капаци.
5.
Добави рафтове в  пространството.
Добавете рафтове, както е необходимо. Направете  рафтове или купете пластмасово покритие стелажи( шелф), за да добавите пространство за съхранение в шкафове и килери. Решете как искате да организирате своя килер и добавете рафтове, за да се сведе до минимум празното пространство. Добави вертикален “шелф” за съхранение на плоски продукти като бисквитки, пакети, дъски за рязане и стелажи. Поставете най- използваните  над мивката.
6.
Използвайте вътрешността на кухненската  врата.  Прикрепете куки към вътрешната страна на вратичката под мивката за четки, парцали и други почистващи аксесоари. Прикрепете малък кош към вътрешността на един от долните шкафове за събиране на пластмасови торбички, за хранителни стоки за рециклиране. Инсталиране на ламарина вътре в една от вратите на шкафа и да използвате магнити, за да публикувате рецепти и бележки.