Направа на уеб сайт

2
Добави коментар
darki
darki

Качествен, креативен и още по важното красив уеб дизайн за вас и вашия сайт на приемливи цени. Екип от млади и амбициозни хора, които ще откликнат на вашите молби и желаня за да бъде крайния продукт, добър.

logo dizain

За да бъда точен услугите за изграждане на сайт и  специално уеб дизайна
не са никак евтини. За всеки думата евтино звучи различно, но за подобна
услуга би била евтина ако е в диапазона 300-500 лв (дизайн говоря) при това
нищо по различно и натруфено от обикновено. Много малко фирми работят на тези цени, а повечето фрийлансъри или са некадърници или са от останалата част, която работи качествено, но скъпо. Затова решението остава само едно, да изградим сами уеб сайта си с ЦМС и готов темплейт, който в последствие да бъде редактиран от уеб дизайнер. С този план бихме
се вместили в тези просвовути 300-500 лв, защото за да бъде уникален нашия дизайн, въпростиния професионалист ще трябва да направи малко на брой корекции, които биха включили лого, малка промяна на
цветовете и основните форми в общи линии ще бъдат запазени, но разчупени по ваш вкус. За това, ако сте нов или нямате пари за вашия бизнес, а разполагате само със 500 лв или нито лев, то може да притежавате уеб сайт(свестен) единствено ако го направите сами.

flash

Преди около три може би четири години се зароди мода, за изграждане на
сайтове изцяло от флаш. В началото бе словото, както се казва. Интернет гръмна от такива сайтове. Тук трябва да признаем, че може би те са по елегантни, забележете ще кажа само елегантни, защото от към уеб дизайн отстъпват много на обикновените хтмл сайтове. Много е трудно да се направи подобен сайт с добра навигация, да не говорим, че 70 % от потребителите, все още са с 512 рам и стари компютри, които меко казано им е трудно с динамичното зареждане на подобни страници. Търсещите машини убиха ентусиазма на куп уеб мастъри като упорито отказваха да индексират(вече го правят) и да позиционират добре в серпа(все още не го правят, но си има изключения) Разбира се някои продукти не се нужадаят от сео, например флаш сайта на кока кола е перфектен от към шарения, а и точно такъв сайт очакват потребителите когато го посещават. Със сигурност в бъдеще нещата ще се променя и HTML-5 ще промени уеб програмирането и уеб дизайна завинаги.

Ето че вече имаме нашият първи сайт на уърдпрес. Като първо нещо, което правя аз е да си избера подходяща тема. За тази платформа те се създават от професионални уеб дизайн студиа, които си разбират от работата. Повечето такива теми са сео-оптимизирани, за да могът търсачките да намират нашия сайт лесно, както и нашите бъдещи читатели и клиенти да знаят за нас. След като се логнем в потребителския панел на системата, поглеждаме в лявата страна на екрана.  Там се намира нашата навигация. От менюто избираме външен вид, и ще ни се спуснат още много джунджурии и настройки, спокойно едно по едно. Да си дойдем на темата. Избираме Теми, и ни води до страница пълна със симпатични професионално изготвени теми от истински уеб дизайн студиа. Избираме си някоя, която ни най допада и даваме АКТИВИРАЙ ! И готово вече нашият сайт е напълно променен. В дъното на сайта в тъй наречения футър уеб дизайнерите са сложили линкове към техните страници, препоръчително е да не махаме тези урл-та, нека уважаме техния труд, затова което са ни дали безплатно, а всъщност струва куп пари.

Както бях обещал по-рано, ето ще се пише за wordpress. Най-популярната платформа за направата на уеб сайтове. Всеки начинаещ може да сътвори собствено местенце, където да блогва или просто да споделя информация в дадена област, както правя аз в момента. Това е напълно безплатно и винаги ще бъде такова, поне така обещават хората, създали този невероятен продукт. За да започнете да работите не ви са нужни програмни умения, а само просточки интернет понятия като и-мейл за да направим сайтче с хубав уеб дизайн ( да спокойно ще кажа и това как става)

Нуждаем се от и-мейл, можете да си създадете такъв от мейл.бг или абв.бг, пак е безплатно. След това отиваме на страницата на уордпрес, wordpress.com В горният десен ъгъл ще видим заветната думичка Sign up now. Ето виждате ли приканват ни да се регистрираме 😉 . Там въвъждаме нашият мейл и как искаме да се казва нашия сайт. След това отиваме в пощата си и активираме сайта, като натиснем на посочения линк. За да почнем да пишем в блога си отиваме на адрес http://www.nashiqtsait.wordpress.com/wp-admin Където въвеждате потребителя и паролата, които сте дали докато сте се регистрите. Вече може да видите вътрешността на платформата, а това как се пише и как да си изберем уеб дизайн ще пиша малко по късничко.

Здравейте ! Това е моят нов сайт за изграждане на уеб страници, в който ще наблегна на тъй наречените CMS – системи за управление на съдържание. ЦМС представляват платформи, които служат за улеснение на блогъри, уеб дизайнери или програмисти, които искат бързо и ефективно изграждане на уеб страница, без да се пише програмен код, което отнема много време и ресурс, както и пари разбирасе. Много уеб дизайн компании дори изкарват пари от тези тъй наречени ЦМС системи като изграждат платени или безплатни темплейти( чрез които си набавят сео линкове за проектите си) Най-популярната и развита ЦМС система е wordpress. Дори в момента аз ви пиша от нея, като нея ще я разнищваме по-късничко. Други представители са Джумла и Друпал, които са за по-напреднали играчи, баш майстори, както се казва. За тях е нужно повече внимание, повече концентрация и отделено време, за да се увладее цаката им. Като заначало мисля само това да споделя с вас, може би ще намекна и за платформата блогър, която е елементарна за работа, но все пак трябва да знаем всичко. Нали така ?!

Накратко, в този сайт мисля да пиша за CMS, сео, изграждане на сайтове и малко уеб дизайн, така че следете редовно постовете ми, за да сте в крак с модата в интернет пространството и правенето на сайтове.

Поздрави !