Трети регионален конкурс „Пижо и Пенда“

14
Добави коментар
lnmarket
lnmarket

◊ СЪБИТИЕТО

Детски образователен център „Дай, бабо, огънче” – гр. Перник, и Читалище „П. К. Яворов” – с. Мещица, Ви предлагат да участвате в традиционния конкурс “Пижо и Пенда”, който се провежда за трета поредна година.

Конкурсът е за изработка на най-голяма, най-дълга, най-оригинална мартеница, гривна, колие, пано и обемна кукла.

Първомартенската обредност заема важно място в годишния зимен цикъл, с нея се отбелязва прехода от зимата към пролетта. Преплитането на белия и червения цвят е стар народен обичай, носещ вяра в утрешния ден и станал символ на здраве, благополучие и успех. С тази типично българска традиция ще дадем своя принос в общата европейска култура.

◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

• В конкурса можете да участвате със следните творби:

1. Мартеници 2. Гривни 3. Пано 4. Oбемни кукли на Пижо и Пенда

• Достоверността, художествената стойност и оригиналност ще са критериите за многото индивидуални и групови награди, разпределени в две възрастови групи: І група – 7-10 години ІІ група – 11-14 години

• Всяка творба трябва да бъде придружена със следната информация:

1. Трите имена и възраст на автора 2. Училище, извънучилищно звено 3. Адрес и домашен телефон

В конкурса можете да участвате и с мартеница, изработена с помощта на Вашата баба или цялото семейство, като трябва да напишете името и възрастта на другите участници.

Най-добрите модели ще бъдат наградени и подредени в изложба.

• Мартениците трябва да бъдат изпратени до 25.02.2011 на адрес: Перник кв. „Твърди ливади“, ул. „Първи май“ 21 Детски Образователен център „Дай, бабо, огънче“

За допълнителна информация:

GSM 0886160994 – Георгиева или на: http://daibabooganche.webnode.com

Не се сърдете, че изпратеното от Вас няма да върнем обратно. То ще бъде съхранено, за да участва в ретроспективна изложба през следващите години.