Опто Блог :: Стъклата за очила Drivewear-Ново усещане

4
Добави коментар
optika
optika

  Често сме изпитвали нужда от защита при шофиране, от различните отблясъци, от отраженията,  двойните образи и яркото слънце. Безспорно най-удачно решение до известно време бяха поляризираните очила, а ако избраният модел е с антирефлексно покритие, то ползата от тях е още по-голяма. Но знаете ли, че това отдавна вече е вече остаряла опция за защита на очите при шофиране. Във времена на бурно развиващи се технологии, нещата се променят главоломно. Последната технология подходяща за шофиране се нарича Drivewear. Тези стъкла придават нов смисъл на фразата :“комфорт зад волана“. За оптиците те отдавна не са новост. Но хора нуждаещи се от нещо по-добро за очите си не само за шофиране а и за ежедневието, това именно е най-доброто.
Стъклата представляват любопитна комбинация от няколко различни съвременни технологии:
Антирефлексно покритие
Премахва отблясъците, отраженията и прави образа по-чист. Често такива отблясъци има по цялата повърхност на стъклото, или по даден участък само от него, но със сигурност ги виждате, ако стъклата ви са без антирефлексно покритие.Поляризация
NuPolar® Polarized technology разработка на Yonger Optics. Премахва трептенията  и отраженията на светлината от хоризонтални повърхности като стъкло, лакови и полирани повърхности, вода, снят и т.н.

Фотосолар
Фотосоларните стъкла потъмняват  обикновено до 85% в зависимост от интензитета на светлината.
Фотосоларът при стъклата Drivewear, обаче от най-новите и най-добри разработки – Transitions®-бързо реагират на светлина и потъмняват за броени секунди, и също бързо изсветляват при липса на силна светлина или навлизане в по-слабо осветен от слънчеви лъчи участък. Качествата на технологията Transitions® ги прави най-желаните фотосоларни стъкла.

Наличието на тези три ключови екстри в тези изключителни стъкла за шофиране ги прави сами по себе си уникални. Но най-интересното е, че тези фотохромни стъкла далеч не приличат на останалите. Оцветяват се в различен нюанс, в зависимост от вида светлина навън и преминават през три степени на оцветяване.

*При облачно време например се оцветяват в жълто-зелен цвят подобряващ изключително контраста.

*При ярка светлина се активира фотохромният филтър и стъклото се оцветява в успокояващ и премахващ напрежението в очите медно-кафяв цвят.

*При ярка светлина на открито (извън автомобила), фотохромният ефект се усилва и потъмняват още повече до тъмно червено-кафяв цвят, осигуряващ максимален комфорт и защита за окото.
Няма по-добър вариант и по-успешно съчетание от плюсове на едно място за защитни очила, от стъклата Drivewear. Можете да ги намерите във всяка една оптика в страната.
Неща, които е важно да знаете за тези стъкла:
*Drivewear може да бъде също така и във вариант прогресив(  комбинация от диоптри за близо и далече едновременно, за хората с пресбиопия)
*Не се препоръчва използването им при нощно шофиране, те ви защитават максимално при дневна светлина и тъй като са полязирани, те са твърде тъмни за да бъдат използвани по време на нощно шофиране. Ето тук има и видео за стъклата Drivewear.

Ресурси
drivewearlens.com