БГ Лов Форум: Бракониерство в Рибарица – БГ Лов Форум

1
Добави коментар
vater
vater

#10

Публикувано 14.01.2011 – 20:47 PM

Група:
Banned

Мнения:
205

Регистр:
17.07.09

Всичко си е добре организирано и премислено, и пресметнато от много време насам. Цели се Едрия дивеч да е съсредоточен най вече зад оградите. А тези, които си мислят, че с членски внос и билет ще упражняват пълноценен лов ще „правят вятър“(да ме извинявате колеги). След програмата за разселване на птички ще се стартира и такава за прсенца и други по- едри, ама на цена… Успоредно с това ще се наложи и забрана поне две три годинки след разселването да не се стреля на въпросния дивеч „…за да се намножал, че и да се стабилизира популацията“. През това време същите симпатяги ще си вършеят пак из ловните райони, ще четем за бракониерство тук и там. Пак ще плюем в тази орисия, а въртележката на която са ни качили ще си се върти ли върти. Проста схема и също толкова ефективна. Аз ти гарантирам, че ще получиш задивечителен материал на добра цена, а ти ще декларираш участие в програмата ми. Бракониерство, хишници, болести и други формажорни обстоятелства редуцират разселеното почти до нула. Не се кахъри можеш да закупиш още от мен, нали сме партньори? …И така нататък,…въртележката се върти!

0

Обратно горе

#11

Публикувано 17.01.2011 – 09:59 AM

Група:
БГ Ловци

Мнения:
429

Регистр:
05.10.08

aquilon написа на 14.01.2011 – 20:47 PM :

Всичко си е добре организирано и премислено, и пресметнато от много време насам. Цели се Едрия дивеч да е съсредоточен най вече зад оградите. А тези, които си мислят, че с членски внос и билет ще упражняват пълноценен лов ще „правят вятър“(да ме извинявате колеги).
След програмата за разселване на птички ще се стартира и такава за прсенца и други по- едри, ама на цена… Успоредно с това ще се наложи и забрана поне две три годинки след разселването да не се стреля на въпросния дивеч „…за да се намножал, че и да се стабилизира популацията“. През това време същите симпатяги ще си вършеят пак из ловните райони, ще четем за бракониерство тук и там. Пак ще плюем в тази орисия, а въртележката на която са ни качили ще си се върти ли върти.
Проста схема и също толкова ефективна. Аз ти гарантирам, че ще получиш задивечителен материал на добра цена, а ти ще декларираш участие в програмата ми. Бракониерство, хишници, болести и други формажорни обстоятелства редуцират разселеното почти до нула. Не се кахъри можеш да закупиш още от мен, нали сме партньори?
…И така нататък,…въртележката се върти!

Дано да не си прав колега в такъв случай се изкривява представата за свободния лов и налагането на стопанствата като водещи.Според мен местната власт -полиция , ловни и горски служители не упражняват никакъв контрол.Най-вече поради общ интерес или от страх от отмъщение ,чувстват се незащитени.

0

Обратно горе