Модерните цветове за сезон Пролет-Лято 2011

4
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

По традиция компания Pantone определя модните цветове за всеки сезон на база преглед на дизайнерските колекции.  Наскоро бе представена и впечатляващата палитра за сезон Пролет-Лято 2011. Тя включва вълнуващи топли и студени нюанси, които могат да ни вдъхновят в очакване на предстоящото топло полугодие. Всички посочени нюанси прекрасно се съчетават един с друг.
В десятката за сезон Пролет-Лято 2011 бяха включени следните цветове:
Honeysuckle Pantone 18-2120 – наименованието на нюанса е провокирано от колорита на растението „Орлови нокти“ . Розово-червен цвят, който чудесно приповдига настроението и е идеален за времето след дългата, депресираща зима. Този нюанс изглежда отлично както за дрехи и аксесоари, така и за макияж.
Jason Wu, Christopher Kane и Gianfranco Ferre

Coral Rose Pantone 16-1349 – „коралово-розово“ – предизвикателен, наситен и силен цвят. Екзотична комбинация между ярко червено и портокалово оранжево. Перфектен за топлите дни!

Guy Laroche, Elene Cassis и Costume National

Peapod Pantone 14-6324  – „грахово зърно“ –  нежният жълто-зелен оттенък зарежда с пролетно настроение и подсъзнателно се асоциира с възраждането на природата.

Lutz, Pin-Up Stars и Cynthia Steffe

Beeswax Pantone 14-0941 „пчелен восък“  – изтънчен и наситен оттенък на жълтото – незабравим цвят, носещ в себе си страстта и загадъчността на Далечния Изток.

Cynthia Rowley, Prabal Gurung и Nanette Lepore

 Silver Peony Pantone 12-1206 „сребрист божур“ -неутрален, но изключително женствен и елегантен цвят, който спокойно можете да съчетаете с всеки друг от любимите си цветове.

Antonio Berardi, Dennis Basso и Oscar de la Renta
 Russet Pantone 18-1235 –  червеникаво-кафевият, „шоколадов“ цвят се асоциира с цвета на необработена кожа, на нещо топло, земно, истинско и уханно. Подходящ нюанс както за облеклото, така и за макияжа.
Amanda Wakeley, Hermès и Ter et Bantine

 Regatta Pantone 18-4039 „освежаващо синьо“ – изключително привлекателен нюанс на синьото, който е повече от подходящ за знойното лято.

Angelo Marani, Costume National и Philosophy di Alberta Feretti
Blue Curacao Pantone 15-4825 „синьо кюрасо“  – по-различният вариант на властващият през 2010 нюанс „тюркоаз“. Въпреки че, както знаете, самият камък тюркоаз има много „лица“, вариращи от бледо-зелено до ярко-синьо 🙂 Така, че… каквото и да си говорим, „тюркоазът“ пак е на мода 🙂
Cynthia Steffe, DKNY и Costume National
Lavender Pantone 15-3817 „лавандула“ – романтичен, чувствен и женствен цвят, който сякаш носи ухание… Идеален за пролетта!
Elena Miro, Bebe и Marchesa
Silver Cloud Pantone „сребърен облак“ – този вариант на сивото има като че ли ангелско очарование…
Badgley Mischka, Sergio Zambon и Elena Miro

Надяваме се, че тази информация ще Ви бъде полезна и ще Ви помогне да изглеждате винаги неотразимо 🙂